Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Έλεγχος των νεογνών

Εξετάστε τα μικρά. Πολλοί που δε θέλουν να ασχοληθούν με την εκτροφή των μικρών αρσενικών, τα θανατώνουν μόλις γεννηθούν. Να θυμάστε: μόνο τα καλύτερα αρσενικά από τους τράγους και τις αίγες εξαιρετικής ποιότητας πρέπει να εκτρέφονται για αναπαραγωγή. Ένας ώριμος τράγος μπορεί να γονιμοποιήσει εκατό θηλυκές το χρόνο και μπορεί να διατηρηθεί επί 5 χρόνια ή και περισσότερο. Αυτό σημαίνει πως λιγότερο από ένα στα πεντακόσια αρσενικά ζώα θα χρησιμεύσει ως επιβήτορας. Και δεν είναι καθόλου πιθανό πως αυτό το ένα είναι αυτό που γεννήθηκε στο στάβλο σας. Στα θηλυκά μικρά ελέγξτε για τυχόν ανωμαλία στους μαστούς(πολυμαστία). Η κατάσταση αυτή εμφανίζεται με πολλές μορφές, ορισμένες από τις οποίες καθιστούν το ζώο άχρηστο για παραγωγή γάλακτος. Αν ο επιπλέον μαστός είναι διαχωρισμένος από τους δύο κύριους και δεν εμποδίζει τη λειτουργία τους, μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά μετά τον τοκετό ή να περιδεθεί σφικτά στη βάση του με μια κλωστή για να ατροφήσει. Οι πραγματικοί διπλοί μαστοί καθιστούν το ζώο ανίκανο να παράγει γάλα. Οι τράγοι παρουσιάζουν επίσης αυτή την ανωμαλία και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στην αναπαραγωγή.

Αν η άκρη του αιδοίου των θηλυκών έχει εξόγκωμα σε μέγεθος μπιζελιού, το ζώο είναι ερμαφρόδιτο και δεν θα αναπαραχθεί. Πρέπει να θανατωθεί και τα ζώα που χρησιμοποιήθηκαν για να γεννηθεί δεν πρέπει να ζευγαρώσουν ξανά. Ωστόσο, δεν παρουσιάζουν όλα τα ερμαφρόδιτα αυτό το εξόγκωμα.

Τα ανεπιθύμητα ή ακατάλληλα ερίφια και αρσενικά, μπορούν να εκτραφούν για το κρέας τους για την οικογένεια ή για το εμπόριο. Αν έχετε καλύτερη χρήση για το γάλα και δεν θέλετε να ασχοληθείτε με υποκατάστατα γάλακτος ή να αναλάβετε την εκτροφή των εριφίων, μπορείτε να τα σφάξετε μόλις γεννηθούν και να μαγειρευτούν όπως το κουνέλι.