Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Παρουσιάσεις νεογνών

Φυσιολογική. Το ρύγχος του ζώου βρίσκεται ανάμεσα στα μπροστινά του πόδια. Φανταστείτε το και θα δείτε πως έχει κωνικό ή σφηνοειδές σχήμα που διαστέλλει σταδιακά τον κόλπο και διευκολύνει τον τοκετό.

Πολλαπλή κύηση.

Οι κυήσεις με δίδυμα είναι πιο συνηθισμένες από εκείνες με ένα μικρό, ενώ τα τρίδυμα ή τα τετράδυμα δεν είναι σπάνια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα νεογνά και οι ομφάλιοι λώροι τους μπερδεύονται μέσα στη μήτρα.

Το μπροστινό πόδι πίσω.

Το ένα πόδι είναι λυγισμένο πίσω, το σφηνοειδές σχήμα έχει χαθεί και το λυγισμένο πόδι μπορεί να δυσχεράνει τον τοκετό. Αν η αίγα δυσκολεύεται, ίσως να είναι απαραίτητο να φέρετε το πόδι στη σωστή θέση με το χέρι σας.

Το κεφάλι είναι στραμμένο πίσω.

Αν το κεφάλι του εριφίου είναι στραμμένο προς τα πίσω, πιθανόν να δυσκολευτεί να μπει στον τράχηλο και τον κόλπο. Η λύση είναι να φέρτε το κεφάλι με το χέρι σας στη σωστή θέση ανάμεσα στα μπροστινά πόδια.

Πολλαπλή κύηση. Οι κυήσεις με δίδυμα είναι πιο συνηθισμένες από εκείνες με ένα μικρό, ενώ τα τρίδυμα ή τα τετράδυμα δεν είναι σπάνια. Δε ορισμένες περιπτώσεις , τα νεογνά και οι ομφάλιοι λώροι τους μπερδεύονται μέσα στη μήτρα.

Το νεογνό είναι ανάποδα. Σε αυτή την περίπτωση το σφηνοειδές σχήμα είναι αντεστραμμένο και φέρνει δυσκολίες στον τοκετό. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έγκειται στο ότι αν ο αμνιακός σάκος σχιστεί πριν το νεογνό γεννηθεί, μπορεί να του προκαλέσει ασφυξία.

Σε ύπτια θέση και με το ένα πόδι πίσω. Σε αυτή την ασυνήθιστη θέση το ερίφιο είναι σε ύπτια θέση και το ένα του πόδι λυγισμένο πίσω. Αν η αίγα δυσκολεύεται να γεννήσει, πρέπει να φέρετε το μικρό στη φυσιολογική θέση με το χέρι σας.