Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Άρμεγμα

Ο νέος αιγοτρόφος πρέπει να μάθει ό, τι σχετίζεται με τον τρόπο διατροφής και τις ζωοτροφές, τους τράγους και την αναπαραγωγή, τη φροντίδα και την εκτροφή των εριφίων, και όλα αυτά για ένα σκοπό: για να παράγει γάλα. Επομένως, το άρμεγμα είναι η κορυφή της πυραμίδας όλων των  διατροφικών δραστηριοτήτων.

Οι περισσότερες αίγες αρμέγονται ανά 12 ώρες, σύμφωνα με το καθημερινό τους πρόγραμμα. Αν τη μια μέρα αρμέξετε στις 6 το πρωί και την επομένη στις 9 π.μ θα οδηγηθείτε πανεύκολα σε ελάττωση της παραγωγής γάλακτος. Μπορείτε να αρμέγετε στις 7 το πρωί και στις 7 το βράδυ, ή το μεσημέρι και τα μεσάνυχτα, διατηρώντας πάντα το διάστημα των 12 ωρών μεταξύ των αρμεγμάτων και αρμέγοντας πάντα την ίδια ώρα.

Πρόκειται για μια συμβατική τακτική που ακολουθούν οι περισσότεροι εκτροφείς. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες στη Γαλλία δείχνουν πως η παραγωγή γάλακτος των αιγών δεν επηρεάζεται στην περίπτωση που ισχύει άλλο πρόγραμμα, όπως π.χ. άρμεγμα ανά 10 ώρες ή 14 ώρες, ακόμα και ανά 8 ή 16 ώρες, με την προϋπόθεση πως κάθε μέρα ακολουθείται το ίδιο ωράριο.

Μεγαλύτερη σημασία από την τήρηση του ωραρίου έχει η υγιεινή των ζώων, αλλά και την αυστηρή τήρηση τους.