Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Προβληματικές αίγες

Υπάρχουν και προβληματικά ζώα. Αν έχετε μάθει να αρμέγετε φρόνιμα ζώα, πιθανόν να καταφέρετε να χειριστείτε και τα υπόλοιπα. Αν όμως είχατε την ατυχία να μάθετε με έναν ταραξία, έχετε χάσει λίγα από τα καλά της εμπειρίας.

Οι αίγες που έχουν γεννήσει για πρώτη φορά είναι συνήθως οι πιο ανυπάκουες, αλλά ακόμα και τα μεγαλύτερα ζώα μπορεί να γίνουν δύστροπα, ειδικά αν εξασκείστε μαζί τους στο άρμεγμα. Επίσης είναι πιθανό οι πρωτόγεννες να έχουν μικρές θηλές, γεγονός που καθιστά το άρμεγμα τους δύσκολο, ιδιαίτερα αν έχετε μεγάλα χέρια. Υπάρχουν περιπτώσεις  όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διχάλα του αντίχειρα σας. Άλλες φορές πρέπει να αρμέξετε με τις άκρες των δαχτύλων σας για να πάρετε όλο το γάλα.

Γενικά αίγες έχουν την τάση να κλοτσούν ορισμένες φορές. Η συμπεριφορά αυτή δείχνει ότι κάτι συμβαίνει. Την ενοχλούν οι μύγες ή οι ψύλλοι, ή την τσιμπίσατε ή τα νύχια σας είναι πολύ μακριά. Για να μη χύσετε το γάλα, τοποθετείστε τον κουβά όσο το  δυνατόν πιο μακριά από τα πίσω πόδια και προσπαθήστε να περιορίσετε την κίνηση του ποδιού σας με το μπράτσο σας. Η κίνηση του ώμου σας προς τα εμπρός θα σας βοηθήσει να περιορίσετε στον πάγκο ή τον τοίχο τα δύστροπα και νευρικά ζώα. Τη συμπεριφορά αυτή εκδηλώνουν περισσότερο οι αίγες που θηλάζουν μωρά.