Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Ποιοί τύποι τροφής για σκύλους υπάρχουν στο εμπόριο;

Υπάρχουν τέσσερεις διαφορετικοί τύποι εμπορευματοποιημένων τροφών για τους σκύλους:

  • Γενικευμένες.
  • Με ιδιωτικές ετικέτες.
  • Αυτές που υπάρχουν στα πολυκαταστήματα (λαϊκές μάρκες).
  • Αυτές που πουλιούνται στα ειδικά καταστήματα για τα ζώα ή σε κτηνιατρικές κλινικές (ακριβές μάρκες).

Οι βασικές τροφή για το σκύλοδιαφορές μεταξύ των τροφών για σκυλιά που κυκλοφορούν παντού στα πολυκαταστήματα και εκείνων που πουλιούνται αποκλειστικά στα ειδικά καταστήματα και στις κτηνιατρικές κλινικές, είναι: η ποικιλία και η ποιότητα των συστατικών που χρησιμοποιούνται και η έμφαση στη γεύση, σε βάρος της θρεπτικής ικανότητας.

Οι πιο δημοφιλείς τροφές για τα οικόσιτα ζώα ποικίλουν σε συνταγές θρεπτικότητας. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται ποικίλουν ανάλογα με την προσιτότητα και το κόστος τους. Σε αντίθεση, πολλές ποιότητας μάρκες τροφών για ζώα παράγονται σύμφωνα με καθορισμένες συνταγές, δηλαδή τα συστατικά δεν ποικίλουν ανάλογα με το κόστος. Τα κουτάβια είναι ευαίσθητα στις γαστρεντερικές διαταραχές όταν η τροφή τους αλλάζει. Οι τροφές ποικίλων συνταγών είναι ασταθείς και το αποτέλεσμα τους στο κουτάβι είναι πάντα η διάρροια.
Η διατροφή του σκύλου με σταθερές συνταγές είναι ακριβώς αυτό: σταθερή!

Υπάρχουν τρεις μορφές εμπορευματοποιημένων τροφών για ζώα συντροφιάς:

  • οι ξηρές τοφές
    Τρέφοντας το σκυλί σας με καλής ποιότητας ξηρά τροφή, θα μειώσετε τον όγκο των κοπράνων του, που θα γίνουν και πιο «σφιχτά». Η ξηρά τροφή βοηθάει στη μείωση του σχηματισμού πλάκας στα δόντια: ένα προληπτικό μέτρο που δημιουργεί υγιέστερα ούλα και δόντια.
  • οι ημι-υγροποιημένες

Οι ημι-υγροποιημένες τροφές περιέχουν υψηλό ποσοστό σακχάρου, συνήθως είναι πολύ γευστικές και μπορούν να μείνουν στο ράφι της αποθήκης σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εξαιτίας των συντηρητικών που περιέχουν. Επίσης προκαλούν μεγαλύτερο όγκο κοπράνων στο σκυλί.

  • Οι κονσερβαρισμένες τροφές περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού (75% σε σύγκριση με το 10% μόνο νερού που υπάρχει στις ξηρές και το 35% των ημι-υγροποιημένων). Οι κονσερβαρισμένες τροφές είναι γευστικές, αλλά έχουν υψηλό ποσοστό νιτρώδους νατρίου, που δρα ως διουρητικό σε μερικά σκυλιά. Τόσο οι κονσερβαρισμένες, όσο και οι ημι-υγροποιημένες τροφές είναι πιο ακριβές σε σύγκριση με τις ξηρές τροφές και καμιά δε βοηθάει στην εκπαίδευση του σκυλιού να μην λερώνει το σπίτι.