Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Να δένω το σκύλο με αλυσίδα;

Αν έχετε περίφραξη με ψηλό συρματόπλεγμα είναι προτιμότερο να έχετε το σκύλο ελεύθερο. Θα κινείται ελεύθερα στο χώρο και δεν θα νιώθει δυστυχισμένος.
Αν δεν έχετε εξώπορτα πρέπει να δένετε το σκύλο σας για να μην κινδυνεύουν οι περαστικοί. Είναι προτιμότερο το σύστημα «τρόλευ». Τεντώνεται ανάμεσα σε δυο δέντρα ένα σύρμα και η αλυσίδα του σκύλου μπορεί να γλιστρήσει εκεί πάνω δίνοντας του μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

δέσιμο σκύλου με αλυσίδαΈχω ακούσει ότι ο σκύλος γίνεται περισσότερο επιθετικός όταν δεθεί, είναι αλήθεια;

Ασφαλώς και προτιμά την ελευθερία του. Σε κανένα σκύλο δεν κάνει καλό το μόνιμο δέσιμο με αλυσίδα. Ένας σκύλος με αλυσίδα αφήνεται ευκολότερα σε ξεσπάσματα του θυμού του, επειδή ξέρει ότι η αλυσίδα θα τον συγκρατήσει πριν προχωρήσει πολύ μακριά, πριν δαγκώσει. Γι’ αυτό βλέπουμε συχνά ένα σκύλο δεμένο με την αλυσίδα του να πηδάει επί τόπου τρελός από θυμό. Αν σπάσει η αλυσίδα ο σκύλος ξαναμπαίνει στο σπιτάκι του εντελώς ησυχασμένος… Είναι αλήθεια πως η αλυσίδα κάνει το σκύλο δύστροπο δυσάρεστο και μνησίκακο. Φυσικά όταν παίρνετε το σκύλο στους περιπάτους πρέπει να τον δένετε με λουρί και αλυσίδα.
Για να συνηθίσει, πρέπει σταδιακά λίγο–λίγο από μικρό να τον εκπαιδεύσετε και όταν θα είναι η ώρα του περιπάτου, μόνος του θα σας φέρνει το λουρί του, αφού θα έχει συνδυάσει το λουρί με κάτι ευχάριστο, τη βόλτα του!