Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Σε τι ωφελεί η εκπαίδευση του σκύλου;

Ο σκύλος έγινε κατοικίδιο και ζει μέσα στο σπίτι. Στα πλαίσια της ομαλής συμβίωσης του με τον άνθρωπο, πρέπει να εκπαιδευτεί. Το ίδιο γίνεται εξάλλου και με τους ανθρώπους από τη παιδική ηλικία, με την προσχολική και σχολική εκπαίδευση.

θετική εκπαίδευση σκύλουΠρέπει να εκπαιδευτεί για να:

1) Μπορεί να ζει αρμονικότερα με τον άνθρωπο. Να δίνει και να παίρνει αγάπη, στοργή, κατανόηση, φιλία.
2) Προφυλάσσεται η ζωή του από κινδύνους όπως τροχαία ατυχήματα, δηλητηρίαση, ασθένειες.
3) Συμπεριφέρεται με τρόπο αποδεκτό από τους ανθρώπους που συγκατοικεί στο θέμα τουαλέτας, στο γεύμα και στον ύπνο.
4) Μαθαίνει να ελέγχει την επιθετικότητα και τη διαχυτικότητα του σε γνωστούς και άγνωστους.

Ο σκύλος πρέπει να κατανοήσει πως αν του αρνείστε ή του υποδεικνύετε κάτι είναι για καλό του. Θέλετε να τον προστατέψετε από κινδύνους. Εσείς άλλωστε είστε ο αρχηγός της ομάδας του. Τότε θα σας υπακούει όλα τα χρόνια της ζωής του και όση ελευθερία και αν του δώσετε δε θα την καταχραστεί. Αρκεί να μην είστε άδικοι κάτι που ισχύει και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Αξίζει να καταλάβουμε πόσο σημαντικό κομμάτι είναι το θέμα της εκπαίδευσης του σκύλου μας. Ας μη βγάλουμε τα απωθημένα μας πάνω του, την πίεση της ημέρας από τη δουλειά μας και τις σκοτούρες μας. Με την εκπαίδευση του σκύλου αποτρέπουμε τους κινδύνους .Αξίζει να αφιερώσουμε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας και μπόλικη υπομονή. Αν δεν έχουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε θα πρέπει να απευθυνθούμε σε εκπαιδευτή για τη βασική εκπαίδευση.

Ας έχουμε υπόψη μας πως κάθε σκυλί έχει τη δική του λογική και τις δικές του αντιδράσεις. Θα βρείτε εσείς τρόπο για το σκυλί σας. Μην ξεχνάτε να επαινείτε το σκυλί σας όταν υπακούει στις εντολές σας!