Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Πως θα μάθω στο κουτάβι το «μη»

Για να μην χρειάζεται να λέτε συνέχεια «μη», περιορίστε το κουτάβι όσο είναι πολύ μικρό στο χώρο του. Από τον 6ο μήνα δεν θα κάνει πολλές αταξίες και θα λιγοστέψουν οι παρατηρήσεις. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ακούγοντας τη λέξη «μη», είναι ότι δηλώνει τη δυσφορία σας και είναι αρνητική λέξη. Η λέξη πρέπει να ακούγεται κοφτή, όχι Εκμάθηση εντολών στο μικρό κουτάβιχαϊδευτική και θα τη χρησιμοποιείτε κάθε φορά που παραστρατεί.

Αργότερα όταν το πηγαίνετε βόλτα, μόλις πάει να μυρίσει κάτι ανεπιθύμητο, τραβήξτε το από το λουρί και πείτε κοφτά «μη».

Μπορείτε να το εκπαιδεύσετε σιγά-σιγά στο σπίτι για αυτό το θέμα. Κρατείστε μια λιχουδιά και στα δυο χέρια σας. Προτείνετε μπροστά και τα δυο χέρια. Όποιο χέρι μυρίσει πρώτα, πείτε «μη» και τραβήξτε το χέρι σας πίσω. Αφήστε το να φάει από το άλλο χέρι. Έτσι θα καταλάβει ότι δεν επιτρέπεται να τρώει οτιδήποτε μυρίσει. Αργότερα μπορείτε να του βάλετε μπολ με φαγητό μπροστά του και αν ακούσει «μη» να μην το φάει. Όσο πιο νωρίς εκπαιδευτεί στο «μη» τόσο καλύτερα. Γλυτώνει από πολλούς κινδύνους και εσείς από μπελάδες.