Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Πως θα γίνει ευχάριστη για το κουτάβι η βόλτα με αυτοκίνητο;

Δεν είναι ασυνήθιστο τα κουτάβια να ζαλίζονται μέσα στο αυτοκίνητο. Το καλό είναι ότι τα κουτάβια το ξεπερνούν όσο μεγαλώνουν και όταν βγαίνουν τακτικά βόλτα με αυτοκίνητο. Μέχρι που να συνηθίσει το κουτάβι σας, καλό είναι να το παίρνετε μαζί σας στο αυτοκίνητο, με άδειο στομάχι. Επίσης φροντίστε να έχει κάνει την «ανάγκη του».

Μερικά κουτάβια δεν ξεπερνούν τη ζαλάδα που φέρνει εμετό, ως την ηλικία των έξι ή οχτώ εβδομάδων.

Τα περισσότερα νεαρά κουτάβια τα πάνε καλύτερα μέσα στο αυτοκίνητο όταν τους επιτρέπεται να κάθονται στο κάθισμα ή στην «ποδιά» κάποιου, παρόλο που το ασφαλέστερο μέρος είναι μέσα στο καλάθι του από «φαιμπερ-γκλάς». Αν πάθετε κάποιο αυτοκινητικό ατύχημα και το σκυλί σας βρίσκεται μέσα στο καλαθάκι του, δε θα χρειαστεί ν’ ανησυχήσετε μήπως τιναχτεί έξω απ’ το αυτοκίνητο ή το σκάσει απ’ τις ανοικτές πόρτες. Ακόμη, το καλαθάκι θα σας βολέψει αν χρειαστεί ν’αφήσετε το σκυλί σας στο αυτοκίνητο, για να ψωνίσετε κάτι στο δρόμο ή νβόλτα με το αυτοκίνητο και το κουτάβια πάτε στην τουαλέτα. Αλλά, μην αφήσετε μόνο του το σκυλί στο αυτοκίνητο για πολλή ώρα. Μπορεί να σας το κλέψει κάποιος, ή να υποφέρει απ’ την πολλή ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο. Αν δε θέλετε να ασφαλίσετε το σκυλί σας μέσα σε καλαθάκι, φροντίστε να του φοράτε ένα λουρί ασφαλείας.

Ποτέ και σε καμιά περίπτωση μην αφήνετε το σκυλί σας να βγάζει το κεφάλι του έξω από το ανοικτό παράθυρο. Επίσης μην αφήνετε ποτέ το σκυλί σας αφύλακτο ενώ θα φοράει το λουρί του. Το σκυλί θα μπορούσε κατά κάποιον τρόπο να πνιγεί, αν το λουρί πιαστεί από κάπου και αυτό στριφογυρίζει για να απαλλαγεί.