Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Ποιες ράτσες σκύλων μπορούν να γίνουν καλοί φύλακες;

Κάθε σκύλος και συχνά χωρίς την παραμικρή εκπαίδευση μπορεί να γίνει καλός φύλακας.

Αν όμως μένετε σ’ ένα εξοχικό σπίτι στα προάστια ή στην επαρχία ίσως θα νιώθετε πιο ασφαλής αν πάρετε ένα Ντόπερμαν ή ένα Μαστίφ. Μάθετε λοιπόν, πριν κάνετε την επιλογή σας, για τι είδους φύλακα προορίζετε το σκύλο σας. Θέλετε ένα σκύλο που να σας προειδοποιεί ή ένα αληθινό κέρβερο;

Σκύλοι φύλακες

Μολοσσός: μοναδικό κατοικίδιο για το σπίτι, παρά το μεγάλο του μέγεθος. Προστατευτικός με τους οικείους, μοναδική σχέση με τα παιδιά.
σκύλοι φύλακες χώρουΜπουλντόγκ: ένας μικρός άγρυπνος φύλακας. Θα σας κάνει να εντυπωσιάσετε τους αλήτες. Είναι πανευτυχής όταν του δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες του.
Μαστίφ
: δυνατός, μυώδης, μεγάλος. Πολύ καλός φύλακας αλλά είναι απαραίτητη η εκπαίδευση του. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην κοινωνικοποίηση του όταν είναι κουτάβι για να μην εκδηλώσει τάσεις επιθετικότητας.
Ολλανδέζικο Κίσχοντ
: δυνατό και ειρηνικό, γαυγίζει, αλλά δεν δαγκώνει.
Σαιν-Μπερνάρ
: μπορεί να φυλάξει τα παιδιά σας σαν αληθινή νταντά. Είναι εξαιτίας του ύψους αρκετά επιβλητικό για να κρατήσει τους ύποπτους σε απόσταση.
Σνάουζερ:
εκπαιδεύεται αρκετά εύκολα. Γίνεται άριστος σκύλος συντροφιάς, καλός φύλακας. Είναι από τα σκληρότερα σκυλιά εργασίας. Ακούραστο σκυλί, με πολύ καλά αποτέλεσμα στην φύλαξη.
Ντόπερμαν:
είναι καλός φύλακας. Έτοιμος να δουλέψει για τον ιδιοκτήτη. Δεν φοβάται τίποτα. Είναι έτοιμο θα δώσουν τη ζωή τους. Μπορεί να δώσει τη ζωή του για να σώσει τη δική σας ζωή.
Ουαλικό Κόργκι:
ήταν στην αρχή τσομπανόσκυλο. Έγινε πολύ μοντέρνος σύντροφος και μπορεί να γίνει καλός φύλακας. Στοιχίζει όμως πολύ ακριβά.
Βελγικό και γερμανικό μπερζέ:
Αν εκγυμναστούν καλά, γίνονται οι καλύτεροι φύλακες και σκύλοι άμυνας, και γενικά χρησιμοποιούνται για ειδικές φυλάξεις.

Αν το σπίτι σας δεν επιτρέπει να φιλοξενήσετε μεγαλόσωμο σκύλο, διαλέξτε το φύλακα σας ανάμεσα στους φωλεοδύτες. Σας προειδοποιούν πολύ καλά, γιατί γαυγίζουν μόλις δουν κάποιο ξένο. Άλλωστε είναι λιγότερο επικίνδυνοι για τον επισκέπτη από τους αληθινούς φύλακες.