Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Τι συμβαίνει στο σκύλο μου, όταν καταστρέφει - έχει «μανία καταστροφής»;

Η καταστροφικότητα σημαίνει ανία. Έχει περίσσια ενεργητικότητα, και επιδίδεται στην καταστροφή επίπλων, χαλιών, ρούχων και παπουτσιών.

Πως μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα;

1) Όταν παίρνετε ένα κουτάβι ή σκύλο στο σπίτι σας χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο.

2) Οι απουσίες σας πρέπει να είναι ολιγόλεπτες 10 -15 λεπτά στην αρχή που τον παίρνετε σπίτι σας. Δεν θα βιώνει το άγχος της εγκατάλειψης και θα περιμένει την επιστροφή σας. Αργότερα σταδιακά, οι απουσίες σας μπορεί να φτάσουν αρκετή ώρα- όσες ώρες είστε στη δουλειά- χωρίς να αγχώνεστε που τον αφήνετε μόνο.

Μανία καταστροφής του σκύλου3) Τα κουτάβια μπορεί να περάσουν παρατεταμένη φάση μασήματος ανάμεσα στους 6 και 12 μήνες. Αν το κουτάβι σας διανύει αυτή τη φάση δώστε του παιχνίδια για μάσημα και περιορίστε το στο κλουβί του. Αν είναι έξω από κλουβί για να μην έχετε το νου σας συνέχεια μην μασάει πράγματα δικά σας και όχι τα παιχνίδια του, χρησιμοποιήστε αποτρεπτικό γεύσης.

4) Κατά την απουσία σας αφήστε του τα αγαπημένα του παιχνίδια να παίζει, αφού τα τρίψετε στα χέρια σας για να κρατήσει τη μυρωδιά σας.

5) Καθημερινά βγάζετε τον βόλτα τουλάχιστον δυο φορές, έχει ανάγκη από καθαρό αέρα και γυμναστική. Θα εκτονώνεται η ενεργητικότητα του και δεν θα καταστρέφει πράγματα.

6) Κάθε φορά που επιστρέφετε και ο σκύλος ήταν …φρόνιμος, χαϊδέψτε τον πείτε του λόγια τρυφερά «καλό σκυλί».

7) Φύγετε ήσυχα χωρίς φασαρία. Και χωρίς δακρύβρεχτους αποχαιρετισμούς. Τραβήξτε τις κουρτίνες και βάλτε ένα dvd με ζώα να παίζει.

8) Ποτέ μην αφήσετε το σκύλο χωρίς φαί ή νερό όλη μέρα. Αν το πρόγραμμα σας μια μέρα δεν σας επιτρέπει να πράξετε αλλιώς, κανονίστε κάποιος άλλος να τον βγάλει βόλτα και να του προσφέρει την άσκηση του.

9) Αν κάποια μέρα γυρνώντας σπίτι δείτε ότι έχει επιδοθεί σε καταστροφές, συγκρατηθείτε μην ξεσπάσετε πάνω του. Το μόνο που θα καταφέρετε να κάνετε αν τον μαλώσετε είναι να σας φοβηθεί. Αντίθετα αγνοήστε τον! Μην του δώσετε καμιά σημασία. Θα πάρει το μήνυμα ότι, η συμπεριφορά του δεν σας είναι αρεστή, αφού δεν του κάνετε χαρές όπως συνήθως.