Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Θάνατος από φόλα;σκύλος

Erotisi: Σας παρακαλώ χρειάζομαι την εξήγηση ειδημόνων ώστε να κατανοήσω το περιστατικό που μου συνέβη.

 

Ο άντρας μου βρήκε στο δρόμο σκυλί που αδυνατούσε να περπατήσει και φαινόταν ζαλισμένο. Κάποιος του είπε ότι μάλλον έφαγε φόλα και έτσι το πήρε και το πήγε σε γιατρό. Ο γιατρός στηρίχτηκε στην πληροφορία αυτή χωρίς να κάνει κλινική εξέταση για φόλα παρά μόνο για προσδιορισμό ηλικίας από τα δόντια όπου και εκτίμησε την ηλικία του σκύλου ότι ήταν 10 μηνών.

 

Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια τί χορηγήθηκε στο σκυλί σίγουρα όμως χορήγησε περίπου 300ml ορού σε διάστημα μισής ώρας, άνθρακα και διουρητικό.

 

Το σκυλί το φέραμε σπίτι μας για παρακολούθηση. Την ίδια μέρα και ακριβώς μετά την επίσκεψη στο γιατρό το σκυλί παρουσίαζε επιδείνωση. Αδυνατούσε να σταθεί καν, τη στιγμή που πριν ψιλόπερπατούσε, σταμάτησε να στηρίζει ακόμα και το κεφάλι του, έτρωγε με το ζόρι και μόνο αν του στήριζα το κεφάλι. Δεν έπινε νερό και έβγαζε σάλια και δεν ανοιγοκλείνέ τα μάτια. Το βράδυ κοιμήθηκε. Την επόμενη μέρα περίπου 23 ώρες μετά την επίσκεψη στο γιατρό το σκυλί εμφάνισε ταχύπνοια ταχυκαρδία σπασμούς πλήρη παράλυση και έντονους εμμετους χρώματος αρχικά γκρι και στη συνέχεια σκούρο καφέ που δεν έμοιαζε όμως με αίμα παρά σαν λόγω του περιεχομένου του στομάχου. Το σκυλί ξεψυχησε έτσι.

 

Αργότερα μάθαμε ότι το σκυλί αυτό δεν ήταν αυτό που νομίζαμε. Ήταν προστατευόμενο από τους κατοίκους της περιοχής που ήξεραν το πλήρες ιστορικό του. Το σκυλί ήταν 12 ετών(!) με διαπιστωμένη ερλιχιωση από3-4 μήνες πριν, λάμβανε αγωγή για αυτό που την είχε ολοκληρώσει και ήταν προγραμματισμένο για επανάληψη εξετάσεων την επόμενη μέρα, είχε 2 μήνες πριν διαπιστωμένα χαμηλά αιμοπετάλια αίματοκριτη και αιμοσφαιρίνη και υψηλά λευκά, και είχε εξεταστεί στον ίδιο κτηνίατρο που το πήγαμε (!) ένα μήνα πριν για λεισμανιαση η οποία ήταν αρνητική. Το σκυλί είχε αρθρίτιδα και κινητικά προβλήματα λόγω γήρανσης.

 

Πως εξηγείται σας παρακαλώ ο θάνατος του σκύλου μια μέρα μετά την επίσκεψη στο γιατρό με εκδήλωση σπασμών εμμέτων κτλ; Πολλοί μου είπαν ότι ήταν καταστροφικό το γεγονός ότι χορηγήθηκε όρος σε σκύλο με χαμηλά στοιχεία αίματος λόγω του ότι προκαλεί αραίωση. Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο να υφίσταται όμως. Μπορείτε πας παρακαλώ να μου εξηγήσετε τί μπορεί να ενήργησε στο σκυλί και τί μπορεί να προκαλέσει θάνατο με κρίση ένα 24 ωρο μετά από επίσκεψη σε γιατρό και μετά από λήψη αγωγής για φόλα;