Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Περιποίηση γάτας με κοντή τρίχα

τρίχωμα γάταςΣε καθημερινή βάση οι γάτες φροντίζουν το τρίχωμα τους. Όμως υπάρχουν περίοδοι που οι γάτες μαδούν. Τότε χρειάζεται από εμάς ένα καλό βούρτσισμα για να πέσει η νεκρή τρίχα.
Αντί για βούρτσισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κομμάτι δέρμα, ή ειδική βούρτσα, ή μια χτένα για να απαλλάξουμε τη γάτα μας από τις περιττές τρίχες, που ούτως ή άλλως θα έπεφταν μόνες τους στον καναπέ ή στα χαλιά. Αν γίνεται αυτό από εμάς θα απαλλάξουμε τη γάτα μας από το θέμα της κατάποσης τριχόμπαλων (μπάλες από τρίχες) και στον εμετό που επακολουθεί. Στις ακραίες περιπτώσεις όταν δε μπορεί να κάνει εμετό, έχει σαν συνέπεια το φράξιμο του εντέρου.

Οι μακρύτριχες γάτες, έχουν ανάγκη από περισσότερη φροντίδα. Η γάτα προσπαθεί καθημερινά να καθαρίζει το τρίχωμα της γλείφοντας τις τρίχες. Πρέπει να τη βουρτσίζουμε και να τη χτενίζουμε καθημερινά. Αν το αμελήσουμε, είναι πιθανό και συνηθισμένο να καταπιεί τρίχες και να δημιουργηθούν μπάλες στο στομάχι της.  Επειδή οι τρίχες τους που μακριές είναι λερώνονται ευκολότερα, μαζεύουν χώμα και ακαθαρσίες η μόνη λύση είναι το μπάνιο.
Στις ράτσες γατών που κουρεύονται, το κούρεμα είναι μια καλή λύση.