Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Βασικές πληροφορίες για το τυρί

Στην πιο απλή του μορφή, το τυρί δεν είναι παρά πηγμένο γάλα χωρίς τυρόγαλα. Με αυτό ως αφετηρία, μπορούν να φτιαχτούν πάνω από 500 γνωστά είδη τυριού.

 Το γάλα πήζει με ζωική πυτιά με φυσική πυτιά, με οξέα όπως το ξύδι ή ο χυμός λεμονιού, η με συνδυασμούς από τους οποίους ο καθένας παράγει διαφορετικό αποτέλεσμα. Το πήξιμο του τυριού απαιτεί θερμότητα, εντούτοις ακόμα και η παραμικρή διαφορά θερμοκρασίας επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς και ο χρόνος κατά τον οποίο θερμαίνεται το τυρί. Επίσης κάθε «μαγιά» προστίθεται με τα ιδιαίτερα βακτήρια που περιέχει σε περαιτέρω διαφοροποίηση. Μερικά τυριά παρασκευάζονται υπό πίεση. Άλλα όχι. Η πίεση που δέχονται τα πρώτα, είναι ποικίλης δύναμης και διάρκειας. Οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας της κουζίνας, το μέγεθος και το σχήμα του τυριού, το αν και κατά πόσο ωριμάζει, όλα αυτά καθώς και άλλα στοιχεία προσδιορίζουν σε τι είδους τυρί θα εξελιχθεί το βασικό πηγμένο γάλα.

 Και φυσικά μην ξεχνάτε το γάλα. Η σύνθεση του γάλακτος μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη του τυριού, αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν μπορείτε να μην μετατρέψετε γάλα κακής προέλευσης σε τυρί καλής ποιότητας. Να χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκο γάλα με ευχάριστη γεύση.

Όπως βλέπετε η παρασκευή τυριού μπορεί να είναι πιο πολύπλοκη από την εκτροφή αιγών. Αν μπείτε πραγματικά σε αυτό το χώρο, θα θελήσετε να διαβάσετε σχετικά άρθρα και να ψάξετε στο διαδίκτυο ίσως να κάνετε μαθήματα και να επικοινωνήσετε με άλλους τυροκόμους. Θα βρείτε τα αρκετές συνταγές για τυρί με το ίδιο όνομα, αλλά με ελαφρώς διαφορετικές οδηγίες, πράγμα που σημαίνει πως και το αποτέλεσμα θα είναι ελαφρώς διαφορετικό. Μόνο η πείρα θα σας βοηθήσει να διαλέξετε ό, τι είναι καλύτερο για σας.