Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Κονσερβοποιημένο γάλα

Παρότι ακούγεται παράδοξο, ωστόσο το γάλα μπορεί να κονσερβοποιηθεί υπό πίεση. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η διαδικασία αυτή είναι επικίνδυνη για το σπίτι. Οι υπεύθυνοι για την εξυπηρέτηση των πελατών σε διάφορες εταιρείες κατασκευής κονσερβών, δεν έχουν καμιά πληροφορία για την κονσερβοποίηση  του γάλακτος και υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, γιατί το γάλα «κόβει». Κάποιοι άλλοι, που ασχολούνται με αυτή τη δουλειά επί χρόνια, λένε πως όλα αυτά είναι ανοησίες. Η απόφαση είναι δική σας, αλλά αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε, ο τρόπος είναι ο εξής:

  • Ακολουθήσετε τις οδηγίες για τη συσκευασία υπό πίεση όσον αφορά στην ποσότητα του νερού, αφήνοντας τον ατμό να φύγει από το στόμιο πριν το κλείσετε,κ.λ.π
  • Γεμίστε τα δοχεία με φρέσκο, ζεστό (50 βαθμών κελσίου). Γάλα, αφήνοντας τον ατμό να φύγει από το στόμιο πριν το κλείσετε, κ.λ.π
  • Κλείστε τα με αποστειρωμένα καπάκια και σφραγίσετε τα με δακτύλιους.
  • Συνεχίστε με πίεση 6 κιλών επί 12 λεπτά ή σύμφωνα με άλλη μέθοδο, με 5 κιλά επί 25 λεπτά.
  • Αφήστε τα δοχεία να σταθούν και να κρυώσουν μέσα στη συσκευή.
  • Βγάλτε τα δοχεία και αποθηκεύστε τα σε σκοτεινό μέρος.

Το γάλα που συντηρείται μ’ αυτό τον τρόπο, έχει μια ελαφριά γεύση καραμέλας, γι’ αυτό είναι καλύτερα να το χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα. Επίσης, το αφρόγαλα ανεβαίνει ψηλά, ενώ το ασβέστιο πέφτει στον πυθμένα των δοχείων. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κουνήσετε καλά το δοχείο προτού το ανοίξετε.

Αν δεν έχετε συσκευή πίεσης, βυθίστε τα δοχεία σε βραστό νερό για 3 ώρες. (η μέθοδος αυτή δε συστήνεται από τους ειδικούς, μπορείτε, όμως να χρησιμοποιήσετε το γάλα για να ταΐσετε τα κατσικάκια ή άλλα ζώα.