Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Παρασκευή γιαουρτιού

Θα χρειαστείτε μαγιά ή καλλιέργεια γιαουρτιού. Για πρώτη φορά μπορείτε να αγοράσετε ξηρή μαγιά ή να χρησιμοποιήσετε μια κούπα απλό γιαούρτι του εμπορίου και εφεξής να φυλάτε μια κούπα από το δικό σας για τη μεθεπόμενη φορά. Η δράση της καλλιέργειας θα εξουδετερωθεί σιγά- σιγά και θα χρειαστεί να πάρετε φρέσκια.

Πρώτον ζεστάνετε το γάλα στους 40 βαθμούς κελσίου. Προσθέστε τη μαγιά. Αν προτιμάτε το γιαούρτι πιο  σφικτό, προσθέστε ½  κούπα γάλα σκόνη για κάθε 31/2 φλιτζάνια γάλακτος. (αν βρείτε, χρησιμοποιήστε κατσικίσιο γάλα). Μεταφέρετε το ζεστό γάλα με την καλλιέργεια γιαουρτιού μέσα σε σκεύη της συσκευής που έχετε αγοράσει η αυτής που έχετε  φτιάξει μόνοι σας. Το γιαούρτι  ωριμάζει σε 5 ως 6 ώρες, σε σταθερή θερμοκρασία 40 βαθμών κελσίου.

Η συσκευή γιαουρτιού θα κρατήσει αυτόματα το γάλα  σωστή θερμοκρασία. Ωστόσο, ακόμα και ένα θερμός τυλιγμένο με πετσέτες για να διατηρηθεί η θερμοκρασία δουλεύει μια χαρά. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε το γάλα με τη μαγιά σε μια κατσαρόλα και να την αφήσετε σε ζεστό φούρνο  όλη τη νύχτα αφού τον έχετε σβήσει. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε γιαούρτι σε ένα θερμαινόμενο   ή να το αφήσετε να ωριμάσει πάνω σε έναν παλιό ξυλόφουρνο. Μια ηλιόλουστη  μέρα, χρησιμοποιήστε το φως του ήλιου: βάλτε το γάλα με τη μαγιά σε ένα δοχείο με γυάλινο καπάκι και αφήστε το στον ήλιο.(εντούτοις, το ζέσταμα στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας του μίγματος, γι, αυτό πρέπει να προσέχετε).