Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Παρασκευή τυριού

Αργά ή γρήγορα θα θελήσετε να δοκιμαστείτε την Παρασκευή τυριού. Όσον αφορά στα κυριότερα είδη του, δεν απαιτεί πολύ εξοπλισμό, ούτε ιδιαίτερα πολύ χρόνο και μπορεί να γίνει από χόμπι έως επιχείρηση. Παρόλα αυτά, η παρασκευή τυριού είναι ή τέχνη και επιστήμη όσο και αυτή του κρασιού. Μην περιμένετε πως θα φτιάξετε αριστουργήματα με την πρώτη χωρίς πείρα ή και τύχη.

 Να θυμάστε ότι την πρώτη τη φορά, το τυρί σας θα γίνει από «λάθος». Η θεωρία λέει πως κάποτε ένας βοσκός έβαλε το γάλα του σε ένα κατσικίσιο ασκί, απ’όπου προέρχεται η πυτιά. Το γάλα του σε ένα κατσικίσιο ασκί, απ’ όπου προέρχεται η πυτιά. Το γάλα έπηξε, έγινε τυρόπηγμα και ο βοσκός, είτε από πείνα είτε από περιέργεια, το έφαγε. Η συνέχεια ανήκει στην ιστορία.

Μέσα σ’ αυτή τη συνέχεια εμφανίστηκαν εκατοντάδες εξαιρετικά είδη τυριού, τα οποία σχεδόν στο σύνολο  τους δημιουργήθηκαν και διαιωνίστηκαν από επαρχιώτικα νοικοκυριά, τόσο από σκοπού όσο και από τύχη. Η σύγχρονη τεχνολογία προσπαθεί απλώς να μιμηθεί αυτά τα είδη.

Μέχρι πρόσφατα, πάντως όσοι φτιάχνουν τυρί στο σπίτι τους περιορίζονται στα λίγα, απλά είδη φρέσκου, μαλακού τυριού. Η ωρίμαση ή διατήρηση αποτελεί ένα επιπλέον ζήτημα που απαιτεί ενδιαφέρον και αφοσίωση, αλλά και λίγο εξοπλισμό παραπάνω. Σήμερα, χάρη σε όσους έχουν αναγάγει την παρασκευή τυριού σε ανώτερη τέχνη, ο καθένας σχεδόν μπορεί να φτιάξει δεκάδες είδη εκλεκτών τυριών στο σπίτι. Οι εταιρίες που αποστέλλουν ταχυδρομικές παραγγελίες μπορούν να σας προμηθεύσουν  ότι χρειαστείτε στον τομέα του τυριού. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε τσένταρ, μοτσαρέλα, φέτα, μπρι, αλλά και πολλά είδη  κατσικίσιου τυριού, γκούντα κ.λ.π.