Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Αύγουστος

Είναι καιρός για αποπαρασίτωση και εμβολιασμούς.

Ελέγξτε τα πρακτικά παραγωγής. Αποφασίστε ποιες θηλυκές θα ζευγαρώσουν νωρίς, ποιες πιο αργά και ποιες θα συνεχίσουν να αρμέγονται ή θα σφαγούν για να μειώσετε τα έξοδα του χειμώνα.

Ζευγαρώστε τα ζώα σύμφωνα με το βάρος τους  και όχι με την ηλικία. Μια νεαρή θηλυκή που ζευγαρώνει όταν φτάσει στο μισό του βάρους που θα πάρει όταν ενηλικιωθεί, θα είναι πιο παραγωγική, αποτελεσματική οικονομική και υγιής από μια άλλη μεγαλύτερη. Το ιδανικό βάρος είναι συνήθως γύρω στα 40 κιλά.

Παρακολουθήστε τον καιρό. Μια ξαφνική ψύχρα θα φέρει τις αίγες σε οίστρο. Σημειώνετε τις περιόδους οίστρου στο ημερολόγιο σας. Προετοιμάστε τις θηλυκές μετά από 16 έως 18 ημέρες για ζευγάρωμα με τον τράγο, αν θέλετε να ζευγαρώσουν νωρίς μέσα στο έτος, ή απλώς φροντίστε να παρακολουθείτε τις περιόδους οίστρου για να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία αργότερα. ( αν δεν έχετε τράγο, πάρτε σειρά για τον τράγο του γείτονα).

Αν σχεδιάζετε να κρατήσετε ή να πουλήσετε τις νεαρές θηλυκές, φροντίστε να βρείτε τον κατάλληλο αρσενικό για κάθε μία. Κάποιον δηλ. που θα βελτιώσει το κοπάδι σας.

Δώστε στα ζώα καρότα για βιταμίνηΑ, πράσινα λαχανικά καλής ποιότητας, καθώς και βρώμη και πίτουρο με μικρές ποσότητες, αλλά μειώστε τα όσπρια, που σύμφωνα με κάποιους, επηρεάζουν τη γονιμότητα. Βεβαιωθείτε πως οι φράχτες, οι αυλόπορτες και τα μάνταλα είναι σε καλή κατάσταση και αρκετά ανθεκτικά ώστε να μην προκαλέσουν κάποιο ατύχημα στα μικρά