Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Είναι καλό να αφήνω πάντα το μπολ του κουταβιού μου γεμάτο τροφή, να τρώει οπότε πεινάει;

Είναι καλύτερα να του δίνετε λίγη- λίγη τροφή κάθε 15- 20 λεπτά.
Αφού περάσει το διάστημα αυτό, πάρτε του το μπολ. Αν δεν έχει τελειώσει το φαί του, μην του προσφέρετε μεζεδάκια, δώστε το επόμενο γεύμα στην ώρα του. Καλύτερα να ταΐζετε το κουτάβι μέσα στο καλαθάκι του, να τρώει ανενόχλητο και σε ήρεμο μέρος. Προτιμότερο είναι να τρώει τις ίδιες ώρες κάθε μέρα.

Μετά από μερικές μέρες αν συνειδητοποιήσετε ότι τρέφεται το κουτάβι σας πολύ, προσαρμόστε τη μερίδα του ανάλογα. Καθώς το νεαρό κουτάβι μεγαλώνει, θα χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα της τροφής του. Τελικά όταν φτάσετάισμα κουταβιούι σε ηλικία 6-8 μηνών, το κουτάβι μπορεί να τρώει δυο κύπελλα τροφής κουταβιών την ημέρα.

Το κουτάβι σας πρέπει να τρέφεται περίπου τρεις φορές τη μέρα μέχρι να φτάσει σε ηλικία 4-6 μηνών. Γύρω στην ηλικία των 6 μηνών, το κουτάβι σας θα μπορεί να τρώει μόνο δυο φορές τη μέρα.

Μη δίνετε γάλα στο κουτάβι σας. Όταν φτάσει σε ηλικία 6 εβδομάδων δεν χρειάζεται πια γάλα. Το γάλα μπορεί να του προκαλέσει διάρροιες, μετά από αυτή την ηλικία όπως ακριβώς και στα ενήλικα σκυλιά.