Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Πως μπορούμε να προλάβουμε τα συμπτώματα εκφυλισμού νεφρών και συκωτιού λόγω γήρατος του σκύλου;

Τγέρικος σκύλοςα γηρατειά δεν μπορούν να αποφευχθούν, αλλά μπορούμε να τα καθυστερήσουμε το γέρασμα των οργάνων. Στο σκύλο τα όργανα που εκφυλίζονται πρώτα είναι τα νεφρά και το συκώτι. Είναι δυο όργανα φίλτρα.
Η τοξίνωση τους, που παράγεται σιγά -σιγά, δημιουργεί άσπρισμα των τριχών, πόνους στις αρθρώσεις, λαχάνιασμα, απογύμνωση των δοντιών, αδυνάτισμα, χαλάρωση των μυών, αδιαφανοποίηση του φακού του ματιού, κακοσμία του δέρματος, αναιμία.

Υπάρχει τρόπος να προλάβουμε τα συμπτώματα αυτά;

Ναι.
Με ειδική διατροφή, φροντίδες υγιεινής και φάρμακα που προκαλούν εσωτερικές εκκρίσεις: αδρεναλίνη, κοκαΐνη, καφεΐνη, κορτιζόνη και στεροειδή αποτελούν τη βάση των χαπιών κατά των γηρατειών. Τα εκχυλίσματα του πλακούντα, ο βασιλικός πολτός των μελισσών συνιστώνται επίσης. Η μεταμόσχευση των ενδοκρινών αδένων δεν συνηθίζεται στους σκύλους. Αυτά τα τεχνητά μέσα άλλωστε ζωντανεύουν μόνο πρόσκαιρα τον οργανισμό: πολύ σίγουρα στην επενέργεια τους είναι τα φυσικά μέσα.

Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας; Ζουν περισσότερο οι σκύλοι που τους δίνουμε χάπια ή ενέσεις;

Οι σκύλοι που ζουν περισσότερα χρόνια δεν είναι εκείνοι που έχουν πάρει χάπια, ενέσεις, υπόθετα. Δεν πρέπει να σκεφτούμε να καθυστερήσουμε τα γηρατειά στα 14 χρόνια του σκύλου. Αυτή είναι μια σκέψη που πρέπει να μας απασχολήσει από τη νεανική ηλικία του σκύλου.
Ζουν περισσότερο εκείνοι τα σκυλιά που έχουν προσαρμοστεί στην τροφή τους, στην κατοικία τους, στις φροντίδες που τους παρέχονται.

Τα ευτυχισμένα γηρατειά είναι υπόθεση υγιεινής και όχι φαρμακευτικής!