Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Αν η σκυλίτσα μου ζευγαρώσει με έναν ανεπιθύμητο σκύλο, υπάρχει η δυνατότητα να διακοπεί η πιθανή εγκυμοσύνη της;

διακοπή εγκυμοσύνης σκύλουΌταν οι σκύλες βρίσκονται στην ενεργό αναπαραγωγική περίοδο, στον οίστρο, όπως λέγεται, περιπλανιούνται αναζητώντας αρσενικά για ζευγάρωμα. Αρκετές φορές δεν προλαβαίνουν καν να κάνουν κάτι τέτοιο, αφού οι επίδοξοι εραστές ήδη πολιορκούν το σπίτι και μαλώνουν για την προτίμηση της σκύλας, σαν τους μνηστήρες στην αυλή της Πηνελόπης!
Σε μια τέτοια περίπτωση, όπου λειτουργούν πανίσχυρα ένστικτα των σκύλων, η εφευρετικότητα αυξάνεται τρομερά. Έτσι όλο και κάποιος τρόπος βρίσκεται να ξεπορτίσει η … νύφη ή να εισβάλει σε χρόνο ανύποπτο ο γαμπρός.
Υπάρχει, λοιπόν, πάντα πιθανότητα να ζευγαρώσει με κάποιον ανεπιθύμητο για σας σκύλο. Αυτό παρά τις όποιες προφυλάξεις έχετε πάρει.
Τώρα, επειδή εσείς δε θέλετε η σκυλίτσα σας να γεννήσει αργότερα κουτάβια που θα μοιάσουν λίγο με Μπουλντόγκ (που θα ήταν ο πατέρας) και λίγο Κανίς (που ήταν η μητέρα), θα θέλετε να μάθετε αν μπορεί να γίνει ένα είδος … έκτρωσης.
Το πρόβλημα λύνεται όχι με απόξεση της μήτρας, που αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα για πολλές γυναίκες, αλλά με μια ορμονική ένεση που θα κάνει ο κτηνίατρος στη σκυλίτσα σας 72 ώρες μετά το ζευγάρωμα.
Η ορμόνη αυτή, εφόσον χορηγηθεί στη σκυλίτσα  σύντομα μετά το ζευγάρωμα, θα δημιουργήσει δυσμενείς συνθήκες για την εγκατάσταση του ωαρίου στη μήτρα και φυσικά θα παρεμποδίσει την γονιμοποίηση και την εγκυμοσύνη στο σκύλο σας. Παράλληλα, όμως, θα αυξήσει και την ερωτική διάθεση της για μερικές μέρες, οπότε θα χρειαστεί να αυξήσετε την επιτήρηση σας.
Αν έχετε την άποψη ότι η σκυλίτσα σας δεν πρέπει να γνωρίσει ποτέ τη χαρά του έρωτα και της τεκνοποίησης, τότε ο κτηνίατρος σας θα σπεύσει αμέσως να σας συμβουλέψει να τη στειρώσετε, όσο πιο γρήγορα πιο μπορείτε.