Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Πως θα γίνει η νάρκωση στο σκύλο μου πριν εγχειριστεί;

Νάρκωση

Τοπική νάρκωση

Το ζώο διατηρεί τις αισθήσεις του, αλλά αναισθητοποιείται στο σημείο του σώματος που θα υποστεί την επέμβαση. Γίνεται έγχυση ενός προϊόντος σαν προκαίνη ή νοβοκαίνη. Η αναισθητοποίηση διαρκεί 15-45 λεπτά, πράγμα που επιτρέπει στον χειρούργο να προβεί σε μικρές επεμβάσεις, όπως αφαιρέσεις όγκων ή ράψιμο πληγής. Για να μην κινείται πολύ το ζώο, χρειάζεται μερικές φορές σ’ αυτή τη νάρκωση να συνδυάσουμε μια προνάρκωση, δηλαδή να χορηγήσουμε στο ζώο ένα προϊόν που θα του προκαλέσει υπνηλία, μειώνοντας τα ανακλαστικά του, την ευαισθησία του και τις αμυντικές του αντιδράσεις.

νάρκωση του σκύλουΓενική νάρκωση

Χρησιμοποιείται στις περισσότερες μέτριες ή μεγάλες επεμβάσεις και συνίσταται στο να βυθίσουμε τον ασθενή σε ένα βαθύ ύπνο. Χρησιμοποιούνται διάφορα προϊόντα. Διακρίνουμε τη νάρκωση με εισπνοή, όπου κάνουμε το ζώο να αναπνεύσει αιθέρα, χλωριούχο αιθύλιο ή χλωροφόρμιο.

Πολύ πιο σύγχρονη είναι η νάρκωση με αλότιο, που πραγματοποιούμε με μάσκα με συνδυασμό οξυγόνου και διαρκή παρακολούθηση του ζώου χάρη σε ειδικά μανόμετρα. Τα αναισθητικά που προτιμούν οι κτηνίατροι είναι εκείνα που δίνονται ενδοφλέβια. Το συνηθισμένο είναι το penthotal. Η νάρκωση είναι βαθιά κα αποτελεσματική. Υπολογίζεται εύκολα και το ζώο ξυπνάει σε διάφορες ώρες ανάλογα με τη δόση που έχει χορηγηθεί. Όταν το ζώο πρέπει να οδηγηθεί στον κτηνίατρο για χειρουργική επέμβαση πρέπει να είναι νηστικό.