Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Πως θεραπεύεται η ουλίτιδα του σκύλου;

Η ουλίτιδα μπορεί να εκδηλωθεί μόνο στα ούλα ή να επεκταθεί σ’ όλο το στόμα. Σ’ αυτή την περίπτωση πρόκειται για στοματίτιδα.

Συμπουλίτιδα στο σκύλουτώματα: σε μια απλή ουλίτιδα υπάρχει κοκκίνισμα και εξοίδηση, που εμφανίζεται κυκλικά στη βάση του δοντιού του σκύλου. Η στοματίτιδα είναι η βασική αιτία αυτής της πάθησης. Η στοματίτιδα είναι μια φλεγμονή εξαπλωμένη σ’ όλη τη στοματική κοιλότητα. Συχνά οφείλεται σε ξένα σώματα, σε εγκαύματα του στόματος, σε έλλειψη βιταμινών, σε τοπική ή γενική μόλυνση. Μερικές φορές συναντιέται σε περιπτώσεις ουραιμίας. Και στις δυο περιπτώσεις παρατηρούμε: κακοσμία του στόματος, κοκκίνισμα, ελκώση, άφθονο σάλιο. Το ζώο μασάει με δυσκολία.

Θεραπεία: η ουλίτιδα θεραπεύεται με σταγόνες κυανομεθυλένιο, βιταμίνες C και PP και σπιραμυκίνη. Είναι βέβαια απαραίτητο να αποτρυγωθούν τα δόντια και να βγουν τα χαλασμένα. Στην περίπτωση μιας στοματίτιδας που παρέπεται μιας άλλης αρρώστιας, η θεραπεία της στοματίτιδας θα εξαρτηθεί από τη θεραπεία της άλλης αρρώστιας. Αν πρόκειται για στοματίτιδα από ξένο σώμα ή από έγκαυμα, εφαρμόζεται η ίδια θεραπεία με της ουλίτιδας.