Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Είναι σωστό να πάρω σκύλο στο σπίτι ενώ τα παιδιά μου είναι ακόμη μικρά;

 

1) Είναι καλό να επιλέξετε μια ράτσα που να είναι γνωστή για τις καλές σχέσεις με τα παιδιά.

2) Αν τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά, καλό είναι να μη διαλέξετε μεγαλόσωμο σκύλο, αλλά ούτε πολύ μικρόσωμο, μην κακοπάθει από την υπερβολική ενασχόληση και το παραχάϊδεμα από τα παιδιά σε βάρος της εκπαίδευσης που εσείς έχετε αποφασίσει να δώσετε στο σκύλο.

3) Τις πρώτες μέρες καλό είναι να επιτηρείτε την κατάσταση, μέχρι που να δημιουργηθεί αρμονική σχέση των παιδιών με το σκύλο.

4) Επιστήσετε την προσοχή των παιδιών στο να μην τραβάνε για αστείο την ουρά του ή τα αυτιά του ή το τρίχωμα του. Αυτό εκλαμβάνεται από το σκύλο, χωρίς εκείνα να το γνωρίζουν ως απειλή και επιθετικότητα. Είναι βέβαια έλλειψη σεβασμού της προσωπικότητας του. Φροντίστε να τους κάνετε γνωστά τα δικαιώματα του.

5) Η σωστή ενασχόληση τους με το σκύλο, θα τα βοηθήσει να γίνουν υπεύθυνα στο θέμα της φροντίδας και διατροφής καθώς και στην εκπαίδευση του.

6) Αν είναι παιδιά συνεσταλμένα, με μειωμένη αυτοπεποίθηση, με δυσκολίες στην κοινωνικότητα, είναι ότι καλύτερο για αυτά. Θα γίνει φίλος τους και θα τους προσφέρει την αγάπη και τη συντροφιά του.

7) Φροντίστε με επιμέλεια τον αποπαρασιτισμό του, την παρακολούθηση από τον κτηνίατρο του, τα εμβόλια του!