Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Πότε πρέπει να ζευγαρώσει η σκυλίτσα μου για πρώτη και πότε για τελευταία φορά;

Δεν πρέπει να βιαστείτε και να επιδιώξετε να τη ζευγαρώσετε την πρώτη φορά που θα ζητήσει, δηλαδή γύρω στους 7 -9 μήνες, ανάλογα με τη ράτσα της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η σκυλίτσα σας θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη και θα μπορεί να ανταπεξέλθει άνετα στις επιβαρύνσεις της εγκυμοσύνης του τοκετού και της ευθύνης του να… μεγαλώνεις κουτάβια!

ποτε να ζευγαρωσω το σκύλοΣτα επόμενα χρόνια, αν στο μεταξύ δε στειρώσετε τη σκυλίτσα, θα μπορείτε πότε – πότε να την αφήνετε να ζευγαρώνει, αν και όχι κάθε φορά που ζητά. Στην Αγγλία υπάρχει αυστηρός νόμος για όσους επιδιώκουν να μετατρέψουν τα σκυλιά τους σε… μηχανές παραγωγής κουταβιών για καθαρά οικονομικούς λόγους. Στην αναπαραγωγή δηλαδή και εμπορία καθαρόαιμων κουταβιών.

Όταν η σκυλίτσα φθάσει σε ηλικία 7 ή 8 ετών, τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικός και επιφυλακτικός στο ζήτημα του ζευγαρώματος της. Αν θέλετε να συνεχίσει να φέρνει στον κόσμο κουτάβια, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας. Αυτός, αφού πρώτα την εξετάσει, θα σας πει κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει να μένει έγκυος, χωρίς αυτό να επιβαρύνει την υγεία της. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν γεννήσει και σε ηλικία 10 ή 12 ετών, αλλά κάτι τέτοιο είναι μάλλον παρακινδυνευμένο.