Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Πως θα καταλάβω ότι η σκυλίτσα μου είναι στις μέρες της για να ζευγαρώσει;

ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες του σκύλουΠρώτα θα δείτε πρησμένο το αιδοίο της. Για αυτό το σκοπό επειδή η σκυλίτσα δεν έχει τα γεννητικά της όργανα σε κοινή θέα, θα χρειαστεί να κάνετε τη σχετική έρευνα σηκώνοντας την ουρά της.
Εκείνο που θα σας υποψιάσει είναι όταν δείτε ξαφνικά σταγόνες αίμα στο δάπεδο στου σπιτιού. Αν αυτό το αίμα δεν προέρχεται από κόψιμο, τότε είναι λογικό να αναρωτηθείτε μήπως το ζώο έχει περίοδο. Αν το αιδοίο της είναι πρησμένο και ματωμένο, τότε είναι πολύ πιθανό ότι βρίσκεται στην περίοδο του πρόοιστρου, όπως ονομάζεται επιστημονικά. Αυτή την περίοδο το ζώο είναι υπερκινητικό, προσελκύει πλήθος αρσενικών σκύλων, που πιθανά θα δαγκώνουν ο ένας τον άλλο για χατίρι της αλλά εκείνη αρνείται την επαφή. Ο λόγος δεν είναι ότι είναι ιδιότροπη, αλλά η ορμονική κατάσταση δεν της το επιτρέπει ακόμα.
Η φάση αυτή μπορεί να διαρκέσει γύρω στις 9 μέρες, ανάλογα και την ιδιοσυγκρασία του ζώου. Αμέσως μετά αρχίζει η φάση του οίστρου στην οποία το αίμα σταματά πλέον να στάζει και το αιδοίο της εξακολουθεί να είναι πρησμένο, και επιτέλους επιτρέπει στο αρσενικό να εκπληρώσει το πολυπόθητ … καθήκον του.
Η φάση αυτή μπορεί να διαρκέσει όσο και η φάση του προοίστρου. Συνολικά η φάση και του προοίστρου και του οίστρου μαζί διαρκούν κατά μέσο όρο γύρω στις 3 εβδομάδες. Αν δεν βρεθεί πρόθυμος ή εύκαιρος ερωτικός σύντροφος για τη νύφη, τότε περνά σταδιακά στην επόμενη φάση του κύκλου της στο μέτοιστρο και κατόπιν στον άνοιστρο, ηρεμεί ψυχολογικά και περιμένει την ολοκλήρωση της σε επόμενη ευκαιρία!