Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Κινδυνεύει ο σκύλος μου από τύφο;

Ράτσα σκύλου: pit bull

Ηλικία σκύλου: 10 ετων

Βάρος σκύλου: 35 κιλα

Ερώτηση: ο σκυλος μου ειναι εμβολιασμενος για τυφο κανονικα οπως επρεπε να γινει με τα επαναληπτικα του πριν απο δεκα χρονια οταν ηταν κουταβι. θα ηθελα να μαθω αν κινδυνευει να πεθανει σε περιπτωση που του μεταδοθει ο ιος!
Ευχαριστω!

Απάντηση

 

Ο Παρβοιός του σκύλου ή αλλιώς τύφος του σκύλου προσβάλει συνήθως σκυλάκια νεαρής ηλικίας.
Για να δημιουργήσουμε αντισώματα στον οργανισμό του κουταβιού ενάντια στον ιό του τύφου, θα πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά ένα εμβολιακό πρόγραμμα μέχρι την ηλικία του ενός έτους. Κατά αυτόν τον τρόπο ο νεαρός σκύλος καλύπτεται από την επιμόλυνση διαφόρων ασθενειών μαζί και του τύφου.

Στην συνέχεια της ζωής του ακολουθεί, ένα εμβόλιο μία φορά το χρόνο. Το ετήσιο αυτό πολυδύναμο εμβόλιο χορηγείται σε υγιείς σκύλους για την ανοσοποίηση τους από ασθένειες των σκύλων, μέσα σε αυτές και ο ιός του τύφου.
Αν λοιπόν ο γέρικος σκύλος σας πραγματοποιεί το ετήσιο εμβόλιο του, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την επιμόλυνση του από τον τύφο.

Στην διαφορετική περίπτωση ναι μπορεί να προσβληθεί να νοσήσει και να καταλήξει στο θάνατο όπως το μεγαλύτερο ποσοστό των σκύλων που προσβάλλονται από τον τύφο. 
Αν στον σκύλος σας έχει να χορηγηθεί πολυδύναμο εμβόλιο για σκύλους πάνω από 2 χρόνια, ξεκινήστε με 2 εμβόλια με μεσοδιάστημα 30 ημερών για να δοθεί στο σκύλο η κατάλληλη προστασία και ανοσία από επίφοβες ασθένειες σκύλου.
Συνεχίστε με ετήσιο εμβολιασμό