Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος της γάτας;

Για να μπορεί να αντιλαμβάνεται, να συγκρίνει και να αξιοποιεί ο σύνολο των εντυπώσεων που προσδέχεται μέσω των αισθητηρίων οργάνων, τα μάτια τα αυτιά, τη μύτη, το στόμα, τα σαγόνια, τα μουστάκια και το δέρμα του κεφαλιού η μυαλό της γάταςγάτα χρειάζεται ένα σύνθετο εγκέφαλο.
Σε αυτή την πληροφόρηση που έρχεται από έξω πρέπει να προστεθεί και η πληροφόρηση που έρχεται από το ίδιο της το σώμα. Μερικές από αυτές τις πληροφορίες μπορεί να είναι συνειδητές, αλλά οι περισσότερες είναι υποσυνείδητες αν και είναι δυνατόν να ανέβουν στο επίπεδο του συνειδητού, όταν είναι αναγκαίο για τη λήψη αποφάσεων. Το μυαλό της γάτας πρέπει να αναλύσει τις πληροφορίες που δέχεται και να τις μετατρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά σε χρήσιμες ενέργειες από τις οποίες εξαρτάται η επιβίωση της.

Πως συντονίζονται οι μυϊκές κινήσεις;

Συντονίζονται από μια καλά ανεπτυγμένη παρεγκεφαλίδα, ενώ οι επιλογές αυτές τις κινήσεις συντελούνται στο σχετικά σύνθετο εγκεφαλικό ημισφαίριο, ανάλογα με τη χρησιμότητα που έχουν αυτές οι κινήσεις, σε σχέση με τις ανάγκες της.

 Η κεντρική περιοχή του εγκεφάλου, έχει σχέση με τις βασικές αντιδράσεις και τον έλεγχο της λειτουργίας των σπλάχνων, την πίεση του αίματος, τις αναπνευστικές κινήσεις, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, τη ρύθμιση της όσμωσης, τον έλεγχο της όρεξης, και τη βασική σεξουαλική συμπεριφορά. Περιέχει σημαντικές περιοχές που περιλαμβάνουν το νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα.

Ποιος ο ρόλος του νωτιαίου μυελού;

Ο νωτιαίος μυελός έχει σχέση με τα αντανακλαστικά των μελών και του κορμού, αλλά μεταφέρει και την πληροφόρηση στον εγκέφαλο (μέσω των αισθητηρίων οδών) και πίσω ξανά από τον εγκέφαλο στους μυς (μέσω των κινητικών οδών).