Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Ελαχιστοποίηση της πιθανότητας λάθους

Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να αναφέρουμε πως κανένα ζώο δεν είναι «τέλειο». Όλα έχουν κάποιο ελάττωμα, σε μεγάλο βαθμό. Είναι δουλειά του αιγοτρόφου αν εξαλείψει τα ελαττώματα όσο το δυνατό περισσότερο στις επόμενες γενιές και συγχρόνως να προλάβει την εμφάνιση νέων. Ένα παράδειγμα είναι μια αίγα με ικανοποιητική παραγωγική ικανότητα, αλλά με κρεμάμενους μαστούς. Το ελάττωμα των μαστών θα μειώσει την παραγωγική της ζωή και θα την καταστήσει ευάλωτη σε τραυματισμούς, μαστίτιδες κ.λ.π. μια τέτοια αίγα θα θελήσετε να τη ζευγαρώσετε με έναν τράγο που δίνει κόρες με πολύ καλούς μαστούς, ελπίζοντας πως το αποτέλεσμα θα είναι θα είναι αίγες με πλούσια παραγωγή και γερούς μαστούς. Όσο αφορά στα γονίδια που θα πάρουν από τη μητέρα, δεν θα είναι εξαιρετικές, μπορούν όμως να βελτιωθούν με προσεκτική επιλογή του τράγου.

Το πρόβλημα που προκύπτει εδώ είναι ότι με τέσσερις διαφορετικές αίγες σε μια μικρή αυλή, είναι πιθανό να υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά ελαττώματα. Ακόμα και ένας δυνατός τράγος δεν θα είναι αρκετά αποτελεσματικός για να αντισταθμίσει όλες τις δυσκολίες. Από την άποψη της βελτίωσης της ράτσας, κάθε θηλυκό ζώο που έχετε ταιριάζει καλύτερα με έναν άλλο τράγο.

Όλα αυτά είναι πραγματικά, σημαντικά και πρακτικά ζητήματα. Πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε επίσης ορισμένες συνηθισμένες αντιρρήσεις στο θέμα της διατήρησης τράγου.