Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Ευνουχισμός

Αν ο τράγος πρόκειται να σφαγεί σε ηλικία λίγων μηνών, ο ευνουχισμός δεν χρειάζεται ή είναι χαμένος κόπος. Οι άθικτοι τράγοι αναπτύσσονται πιο γρήγορα επειδή δεν υποφέρουν από το άγχος του ευνουχισμού. Ο ευνουχισμός μπορεί να καθυστερήσει, αλλά δεν πρέπει να γίνει πριν από τον απογαλακτισμό, για να μη μυρίσει το κρέας τους «τραγίλα». Τα τραγάκια που εκτρέφονται για το κρέας τους δεν χρειάζονται ειδική διατροφή, ορισμένοι όμως θιασώτες του κατσικίσιου κρέατος υποστηρίζουν πως το γάλα και η βοσκή παράγουν το καλύτερο κρέας. Τα ερίφια που προορίζονται για σφαγή δεν χρειάζονται πολύ ξηρά τροφή. Η τροφή επηρεάζει ελάχιστα τη γεύση του κρέατος επειδή το λίπος εναποτίθεται στα νεφρά και στην  περιοχή της λεκάνης και όχι στους μυς, ενώ η υπερβολική ποσότητα δημητριακών προκαλεί λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος καθώς και άλλα προβλήματα.

Άσχετα με τη μέθοδο ευνουχισμού που χρησιμοποιείται, το αντιτετανικό εμβόλιο είναι απαραίτητο. Αυτό χορηγείται συνήθως σε ζώα 3-4 εβδομάδων μαζί με το εμβόλιο για το  Cloxtridium perfingens τύπου C και  D, το βακτήριο που προκαλεί την εντεροτοξαιμία.

Μέχρι την ηλικία 1 μήνα, τα τραγάκια μπορούν να ευνουχιστούν χειρουργικά χωρίς νάρκωση. Μπορούν επίσης να στειρωθούν με ένα μικρό εργαλείο ευνουχισμού (Burdizzo). Μετά από ένα μήνα, η διαδικασία πρέπει να γίνεται με τη συμβολή αναισθητικού. Επίσης, υπάρχει σε χρήση και χημική μέθοδος