Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Γδάρσιμο

Οι έλληνες με τη μεγάλη παράδοση στην κτηνοτροφία, κάνουν μια μικρή τομή ανάμεσα στο πίσω πόδι του ζώου και φουσκώνουν το δέρμα σαν μπαλόνι. Με αυτό τον τρόπο διαχωρίζουν την προβιά από το κρέας και το γδάρσιμο γίνεται πιο εύκολα και πιο καθαρά. Αναμφίβολα οι περισσότεροι θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν μια αεραντλία αντί για το στόμα τους. Μια άλλη ιδέα που είχε ένας αιγοτρόφος, ήταν να βάλει το λάστιχο ποτίσματος μέσα στην τομή και να γεμίσει το κενό με κρύο νερό. Το νερό αποκόλλησε το δέρμα και μείωσε τη θερμοκρασία του κρέατος.

Αν θέλετε να αφαιρέσετε την προβιά με ή χωρίς αυτό το τέχνασμα, κόψτε προσεκτικά το δέρμα αρχίζοντας από το σημείο ανάμεσα στα πίσω πόδια και φτάνοντας έως το λαιμό. Προσέξτε ώστε η τομή να μην είναι πολύ βαθιά, για να μην κόψετε το κρέας ή τα εντόσθια. Μόλις γίνει η τομή, μπορείτε να βάλετε τα χέρια σας και να τραβήξετε σιγά-σιγά το δέρμα από το κρέας.

 Από το κόψιμο που κάνατε, μπορείτε να συνεχίσετε να κόβετε από κάτω μέχρι τα τέσσερα άκρα. Το δέρμα είναι πιο σφικτό στα πόδια. Και πάλι, προσπαθήστε να μην κόψετε το κρέας.

Η προβιά είναι κολλημένη στο μέρος της ουράς. Για να μην την αφαιρέσετε, κόψτε τη γύρω από την έδρα και χαλαρώστε τη ώσπου να αφαιρεθεί μέρος του εντέρου. Δέστε το έντερο με ένα κομμάτι γερό σπάγκο για να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις. Κόψτε το πάνω από το δέσιμο και αφήστε να πέσει ξανά μέσα στο σώμα. Κατόπιν, κόψτε όσο το δυνατό πιο κοντά στα αυτιά. Το τρίχωμα των νεογέννητων κατσικιών μοιάζει περισσότερο με γούνα και πολλά χρήσιμα αντικείμενα μπορούν να κατασκευαστούν με το επεξεργασμένο δέρμα. Και στις δύο περιπτώσεις, κόψτε το κεφάλι μαζί με το δέρμα. Και στις δύο περιπτώσεις, κόψτε το κεφάλι κοντά στη βάση του κρανίου.