Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Κοπή διαχωρισμός και συσκευασία του κρέατος

Τα νεογέννητα κατσίκια ζυγίζουν περίπου 4 κιλά και μπορούν να κοπούν όπως τα κουνέλια. Κόψτε τη ράχη ακριβώς μπροστά από τα πίσω πόδια και πίσω από τα μπροστινά. Κάθε ένα από τα τρία κομμάτια μπορεί να κοπεί στη μέση στο σημείο της ραχοκοκαλιάς, δίνοντας συνολικά  έξι κομμάτια κρέας.

 Τα μεγαλύτερα ζώα κόβονται όπως το αρνί και δίνουν κρέας για ψητό, κοτολέτες, παιδάκια και διάφορα κομμάτια που μπορούν να αλεστούν και να γίνουν κιμάς για κρεατόπιτες ή λουκάνικα, σε συνδυασμό με χοιρινό κρέας. Τα μεγαλύτερα κομμάτια, όπως π.χ. τα μπούτια, μπορούν να αλεστούν  και να γίνουν καπνιστά ή παστά όπως το χοιρομέρι.

Αν έχετε μικρή ή καθόλου εμπειρία στον τεμαχισμό του κρέατος, η ιδέα να κάνετε σφάγιο κομμάτια, όπως δείχνου ν οι εικόνες στο κρεοπωλείο, ίσως φαντάζει τρομερά δύσκολη. Μη χάνετε το θάρρος σας. Απλώς κόψτε το κρέας σε κομμάτια που σας φαίνονται εντάξει για να μαγειρευτούν, και σίγουρα θα είναι πολύ νόστιμα και πολύ καλύτερα από αυτά  που αγοράζετε από τα μεγάλα καταστήματα. δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε λάθος σε αυτή την περίπτωση.