Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Τεμαχισμός

Μόλις αφαιρέσετε το δέρμα, κόψτε την κοιλιά του ζώου κατά μήκος, και πάλι από τα πόδια ως το στέρνο. Αν το ζώο έχει μείνει νηστικό για 24 ώρες πριν τη σφαγή (από τροφή, όχι από νερό), το στομάχι θα είναι άδειο και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να το κόψετε κατά λάθος. Ωστόσο να είστε πάντα προσεκτικοί. Τραβήξτε το στομάχι και τα έντερα για να πέσουν προς τα έξω και αφήστε τα να κρέμονται.

 Ασχοληθείτε με την άκρη του χαλαρωμένου εντέρου κάτω από την περιοχή των νεφρών και αφαιρέστε προσεκτικά την κύστη. Τραβήξτε έξω το συκώτι κα αφαιρέστε τη χολή κόβοντας μαζί και ένα κομμάτι του συκωτιού. Αν η χολή σπάσει και χυθεί πάνω στο συκώτι, πλύνετε το κρέας αμέσως με κρύο νερό για να αποφύγετε την πικρή γεύση της. Τα εντόσθια θα αποκολληθούν και θα πέσουν μόλις κόψετε τον οισοφάγο.

Πριονίστε το στέρνο- αν δεν έχετε ειδικό πριόνι για κρέας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοινό πριόνι με εξίσου καλά αποτελέσματα- και αφαιρέσετε την καρδιά και τους πνεύμονες. Καθαρίστε το σφάγιο από τυχόν υπολείμματα, πλύντε το με κρύο νερό και σκουπίστε το για να στεγνώσει.

Μπορείτε να χωρίσετε το κρανίο στα δύο για να πάρετε το μυαλό και τη γλώσσα με κρύο νερό και αφήστε τα να στραγγίξουν.