Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Τι σχέση έχει η παραγωγή κρέατος με τις γαλακτοπαραγωγικές αίγες;

Το κρέας είναι ένα βασικό υποπροϊόν της εκτροφής γαλακτοφόρων  αιγών. Με το πέρασμα του χρόνου, ο πληθυσμός σε κάθε αγρόκτημα θα διαθέτει αρσενικά κατσικάκια σε ποσοστό 50% κατά μέσο όρο. Ούτε ένα στα εκατό δεν μπορεί να διατηρηθεί  κερδοφόρα ως αρσενικό για ζευγάρωμα. Παρότι σε ορισμένες περιοχές τα ευνουχισμένα αρσενικά ζητούνται σε περιορισμένο βαθμό για κατοικίδια, τελικά ίσως είναι καλύτερα να σφάζονται για το κρέας τους.

Εκτός από τα ανεπιθύμητα αρσενικά, κάθε γαλακτοκομική μονάδα έχει τις γερασμένες ή ακατάλληλες θηλυκές του, οι οποίες απλώς δεν αποδίδουν κέρδος. Μην τις πουλήσετε σε άλλους για το γάλα που παράγουν. Μπορεί να κερδίσετε κάποια χρήματα, αλλά η ζημιά που θα κάνετε στο χώρο της αιγοτροφίας και στην υπόληψη σας θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

 Η επιλογή των ακατάλληλων ζώων αποτελεί μέρος της ζωής για όσους ασχολούνται με τα ζώα. Το γεγονός αυτό δεν κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, ιδιαίτερα σε ανθρώπους της πόλης που δεν διαθέτουν  καμία εμπειρία, και ακόμη περισσότερο αν έχουν να κάνουν με ζώα όπως οι αίγες. Η σφαγή των ζώων δεν είναι ποτέ ευχάριστη και είναι φυσιολογικό να έχουμε τύψεις όταν τρώμε ένα ζώο που μεγαλώσαμε οι ίδιοι. παρόλα αυτά, μόλις ξεπεράσετε τις αρχικές σας επιφυλάξεις, σίγουρα θα συμφωνήσετε πως το κατσικίσιο κρέας είναι ένα νοστιμότατο δώρο εκτροφής ζώων στο σπίτι.