Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Πώς να στιγματίσετε το ζώο

  • Καθαρίσετε το σημείο που θα στιγματίσετε με ένα κομμάτι βαμβάκι βρεγμένο με οινόπνευμα ή τετραχλωρίδιο του άνθρακα. Μην πλησιάζετε σε σπίλους, φακίδες και φλέβες.
  • Αλείψτε με αρκετό μελάνι την περιοχή του αυτιού. Η πάστα μελανιού μπορεί να εφαρμοστεί με το σωληνάριο. Το υγρό μελάνι απαιτεί τη χρήση μιας βούρτσας, όπως π.χ. μιας οδοντόβουρτσας.
  • Βάλτε τη λαβίδα στιγματισμού στη σωστή θέση και πιέστε το δέρμα με μια σταθερή και γρήγορη κίνηση.(δοκιμάστε να τυπώσετε τους αριθμούς πρώτα σε ένα χαρτί. Φαίνονται ανάποδα, όπως οι χαρακτήρες του τυπογραφείου). Στα ερίφια με πολύ λεπτά αυτιά οι βελόνες μπορεί να διαπεράσουν εντελώς το δέρμα. Ελευθερώστε απαλά το αυτί και τραβήξτε το δέρμα για να επανέλθει. Ορισμένα εργαλεία σήμανσης διαθέτουν έναν ειδικό μηχανισμό που αποτρέπει αυτό το πρόβλημα.
  • Βάλτε αρκετό μελάνι πάνω στο αυτί και αλείψτε το καλά με ένα βουρτσάκι. Το τραύμα του στιγματισμού επουλώνεται εντελώς σε ένα μήνα.

Υλικά και εξοπλισμός

Βαμβάκι

Οινόπνευμα ή τετραχλωρίδιο του άνθρακα για επάλειψη

Μελάνι στιγματισμού(τατουάζ)

Μικρή βούρτσα ή οδοντόβουρτσα

Εργαλεία στιγματισμού

Το τατουάζ περιέχει το έτος γέννησης του ζώου καθώς και επιπλέον πληροφορίες όπως είναι ο αριθμός αναγνώρισης κοπαδιού που έχει οριστεί από την αρμόδια υπηρεσία.