Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Στιγματισμός

Τα τατουάζ είναι μόνιμοι αναγνωριστικοί αριθμοί που σας βοηθούν να κρατάτε πρακτικά για τα ζώα σας και να τα διακρίνετε αφού τα έχετε ήδη πουλήσει ή σας τα έχουν κλέψει. Αν εκτρέφετε ζώα καταγεγραμμένα σε καταλόγους, πρέπει οπωσδήποτε να τα σημαδέψετε. Ακόμα και στην αντίθετη περίπτωση, δεν είναι κακή ιδέα να σημαδέψετε τα ζώα σας.

 Τα τατουάζ μπορούν να μεταδώσουν πολλές πληροφορίες, όπως π.χ. την ηλικία του ζώου, η οποία δηλώνεται με ένα γράμμα του αλφαβήτου για κάθε χρονιά, όπως ορίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για παράδειγμα το Α είναι 2001, το Β το 2003, το Γ2004 κ.λ.π.(με την ευκαιρία, αν δυσκολεύεστε να διαβάσετε ένα τατουάζ, κρατήστε ένα φακό πίσω από το αυτί του ζώου και σβήστε όλα τα υπόλοιπα φώτα).

Τα εργαλεία στιγματισμού ή σήμανσης διατίθενται στα καταστήματα με κτηνοτροφικά είδη, καθώς επίσης από το διαδίκτυο και από ανεξάρτητους εμπόρους.

Προμηθευτείτε μια σφραγίδα και πράσινο μελάνι που είναι ορατό ακόμα και σε σκουρόχρωμα ζώα.

Σημαδέψτε τα ζώα λίγο μετά τη γέννηση τους. Για να τα καταφέρετε θα χρειαστεί  έναν βοηθό ή ένα κουτί περιορισμού ζώων. Αν πρέπει να σημαδέψετε ένα μεγαλύτερο ζώο, δέστε το σε ένα στύλο ή πάγκο αρμέγματος. Που βάζετε το σημάδι; Οι περισσότερες αίγες σημαδεύονται στα αυτιά, ενώ οι αίγες LaManca σημαδεύονται στην ουρά, αφού δεν έχουν αυτιά.