Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Πότε η γάτα γίνεται επικίνδυνη;

Όταν ένας αρσενικός γάτος θέλει να διώξει έναν άλλο γάτο από το χώρο του και μια θηλυκή γάτα να υπερασπιστεί τα γατάκια της μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες. Στην περίπτωση που η προσπάθεια αποτύχει η φοβέρα θα τελειώσει με μια γρήγορη φυγή.
Τη γάτα που είναι αναστατωμένη δεν πρέπει να την πλησιάζουμε. Πρέπει να είμαστε σε απόσταση ασφαλείας -συνήθως ένα μέτρο- όταν η γάτα πρόκειται να δράσει. Θα το κάνει αν οι προειδοποιητικές φοβέρες της δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τον εχθρό. Τότε η γάτα θα ορμήσει στον εισβολέα, ο οποίος πιθανότατα θα υποστεί γρατζουνιές και δαγκωματιές. Αν έχετε να κάνετε με δύστροπες γάτες, θα πρέπει να κάνετε αντιτετανικό ορό σε ενισχυμένες δόσεις. Οι δαγκωματιές είναι δύσκολο να απολυμανθούν εντελώς. Αν εσείς ή το ζώο σας δαγκωθεί, πλύνετε τις πληγές πολύ καλά με μια αντισηπτική διάλυση μη τοξική. Αν δείτε σημάδια ερεθισμού πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό.

επικίνδυνη γάταΠως ελέγχουμε μια τρομαγμένη ή επικίνδυνη γάτα;

Αν τη σκεπάσουμε και την τυλίξουμε γρήγορα μέσα σε πετσέτα μπάνιου ή μικρή κουβέρτα, μπορούμε να την ελέγξουμε καλύτερα. Η γάτα θα βγάλει τα νύχια της που θα μπηχτούν στην κουβέρτα στο χοντρό ύφασμα και θα δαγκώσει αυτό και όχι αυτόν που τη σηκώνει. Θα πρέπει να την αφήσουμε να συνέλθει σε ένα απόλυτα ήσυχο μέρος, ζεστό, με χαμηλό φως.