Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Βοσκή

Η βόσκηση των αιγών παρουσιάζει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Φαίνεται σαν ένας εύκολος τρόπος μείωσης των εξόδων για ζωοτροφές- το κυριότερο για τα σπιτικά αιγοτροφεία- και ιδιαίτερα αν διαθέτετε μεγάλες εκτάσεις κατάλληλες για βόσκηση. Πριν όμως θεωρήσετε αυτή την οικονομία δεδομένη, εξετάστε το κόστος της περίφραξης .

Επίσης καταγράψτε τα είδη των φυτών που φυτρώνουν στο χωράφι σας. Οι αίγες θέλουν ποικιλία και προτιμούν τα ξηλώδη φυτά. Ελέγξτε αν υπάρχουν δηλητηριώδη φυτά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ζώα ποδοπατούν και αχρηστεύουν πιο πολλή τροφή από όση τρώνε. Οι αίγες είναι επιλεκτικές, τρώγοντας λίγο εδώ λίγο παραπέρα. Με τα σχεδόν συλληπτήρια χείλη τους μπορούν να διαλέξουν ακριβώς αυτό που θέλουν, το οποίο ίσως να μην είναι αυτό που εσείς θέλετε να φάνε. Δεν τρώνε χορτάρι από κάτω όπως οι αγελάδες και τα πρόβατα, κι έτσι είναι δύσκολο να ξέρετε πως τρέφεται η αίγα που βόσκει. Οι εργαστηριακές έρευνες σε φυτά καθορίζουν τη διατροφική αξία ολόκληρο του φυτού, οι αίγες όμως διαλέγουν μόνο ένα μέρος του.