Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Διατροφική αξία

Όσον αφορά στη διατροφική αξία, η ζύμωση με απουσία αέρα επιφέρει τη διάσπαση των σακχάρων, πράγμα που μοιάζει με πέψη των τροφών εκ των προτέρων για τα ζώα. Η οξύτητα αυξάνει, γεγονός που επιτείνει τη διατήρηση της τροφής, η οποία χάνεται με την παρουσία του αέρα. Το οξυγόνο ενεργοποιεί τα βακτήρια και η ζωοτροφή θερμαίνεται και μουχλιάζει σε 2-3 μέρες. Αυτό, συν το κόστος του εξοπλισμού, είναι τα αρνητικά για τους αιγοτρόφους.

Αν τα ζώα μπορούν να καταναλώσουν αρκετή ποσότητα κάθε μέρα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εντούτοις, ακόμα και με έναν μικρό σιρό, η ποσότητα είναι υπερβολική για τις αίγες. Αν έχετε λίγα ζώα, ξεχάστε το.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Γνωρίζουμε μια περίπτωση όπου ο εκτροφέας, εκτός από τις αγελάδες, είχαν και μερικές κατσίκες. Οι αγελάδες κατανάλωναν το μεγαλύτερο μέρος, αλλά έτρωγαν και οι αίγες. Μερικές αρρώστησαν. Διαγνώστηκε λιστερίωση από την τροφή του σιρού, μια ασθένεια που δεν επηρέασε τις αγελάδες. Η αποθήκευση ζωοτροφής σε σιρό είναι μια σχετικά νέα αγροτική εξέλιξη. Ο αρχικός σκοπός της ήταν να αντικαταστήσει τις κοπιαστικές καλλιέργειες καρότων, τεύτλων και γογγυλιών με πιο μηχανοποιημένες και συμφέρουσες μορφές παραγωγής ζωοτροφών. Καθώς τα αγροκτήματα μεγάλωναν και αυτοματοποιούνταν, η έρευνα εστιάστηκε στη χορτονομή σε σιρούς και όχι στην καλλιέργεια ριζών για ζωοτροφές υπό ζύμωση είναι συνηθισμένες, ενώ κανείς πλέον δεν καλλιεργεί τροφές για ζώα, εκτός από όσους το κάνουν στο σπίτι τους.