Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Δημητριακά

Παρότι η άπεπτη τροφή είναι το πιο σημαντικό μέρος της διατροφής των μηρυκαστικών, από μόνη της δεν μπορεί να προσφέρει όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, που έχουν μόνο 5% πρωτεΐνη  και βιταμίνες, ούτε και αρκετή ενέργεια. Ο σανός μηδικής έχει περίπου 40 θερμίδες ανά45 κιλά. Το καλαμπόκι και το κριθάρι έχουν διπλάσιες. Αν ταΐζετε τα ζώα με ανθρακούχες τροφές. Για τα ζώα έχουν μόνο που έχουν μόνο5%πρωτείνη, πρέπει να δώσετε επιπλέον πρωτεΐνες και ασβέστιο. Ο σανός δεν περιέχει αρκετό φώσφορο. Οι ουσίες που λείπουν συμπληρώνονται με τα δημητριακά.

Τα δημητριακά ονομάζονται και συμπυκνωμένη τροφή, αλλά το όνομα αυτό είναι παραπλανητικό, και να.

Για τα ζώα σε γαλουχία, το ποσοστό πρωτεΐνης πρέπει να είναι περίπου 16% αν η άπεπτη τροφή είναι από χόρτο καλής ποιότητας. Αν ο σανός περιέχει λιγότερη πρωτεΐνη, πρέπει να συμπληρωθεί με δημητριακά για ζώα που δεν αρμέγονται, 12% πρωτεΐνη είναι αρκετή. Το  καλαμπόκι  περιέχει 9% πρωτεΐνη και  6, 7% αφομοιώσιμη πρωτεΐνη.  Η βρώμη περιέχει 13% πρωτεΐνη και 9,4 % αφομοιώσιμη πρωτεΐνη. Είναι σαφές  πως μόνα τους τα δημητριακά δεν πληρούν τις ανάγκες του ζώου στην ανάπτυξη και τη γαλουχία.  Γι’  αυτό πρέπει να γίνεται προσθήκη συμπληρώματος πρωτεϊνών με τη μορφή άλφιτου από σογιέλαιο ή βαμβακέλαιο. Πολλοί αποφεύγουν το άλφιτο βαμβακέλαιου λόγω των εντομοκτόνων που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργεια του βαμβακιού.

 Τα ζώα που αρμέγονται χρειάζονται επίσης περισσότερο αλάτι από αυτά που απλώς συντηρούνται. Συνήθως προστίθεται σε αναλογία ½ του κιλού ανά 50 κιλά τροφής.

 Λόγω της ανάγκης για διογκούμενη τροφή στη δίαιτα των μηρυκαστικών, η δόση των δημητριακών δεν πρέπει να ξεπερνά το ½ κιλό ανά κιλό τροφής. Ως διογκούμενη τροφή συνήθως χρησιμοποιείται το πίτουρο.(ορισμένες φορές χρησιμοποιείται για τις αίγες ο πολτός του παντζαριού, αλλά η υπερβολική σίτιση των τράγων με πολτό προκαλεί πέτρες στο ουροποιητικό σύστημα). Το βάρος των δημητριακών ποικίλει ανάλογα με την ποιότητα, η οποία συχνά καθορίζεται  από τον καιρό την εποχή της ανάπτυξης.