Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Είδος και ποσότητα τροφής

Το ζήτημα της τροφής μπορεί να είναι πολύ απλό ή πολύ σύνθετο. Είναι πολύ απλό στην περίπτωση που απλώς αγοράζετε τυποποιημένο σανό και δημητριακά και ακολουθείτε τις οδηγίες της συσκευασίας. Είναι σύνθετο αν καλλιεργείτε μόνοι σας τα βρώσιμα φυτά και φτιάχνετε οι ίδιοι τα μείγματα δημητριακών, επειδή πρέπει να έχετε κάποιες τουλάχιστον γνώσεις για τα θρεπτικά συστατικά, τα βακτήρια, τους υπολογισμούς κ.λ.π

Δεν υπάρχει μέση οδός. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να ακολουθείτε μια στερεότυπη σύνθεση τροφών και να θεωρείτε πως ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι περισσότεροι εκτροφείς, και ιδιαίτερα οι αρχάριοι, αγοράζουν ζωοτροφές από τους γείτονες και μείγματα δημητριακών από τα καταστήματα. Έτσι φαίνεται πως το ζήτημα είναι απλό. Δεν είναι όμως-όχι τόσο επειδή ίσως να θελήσετε να καλλιεργήσετε μόνοι σας, αλλά επειδή η κατανόηση του τι περιλαμβάνουν οι μη τυποποιημένες τροφές θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις ανάγκες των ζώων σας.

Θα εξετάσουμε το θέμα της βοσκής του σανού και των δημητριακών. Ωστόσο, για να καταλάβουμε τη σημασία τους πρέπει να γνωρίσουμε το πεπτικό σύστημα της αίγας.