Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Η επιστήμη και η τέχνη της σίτισης

Είναι φανερό πως η σίτιση των ζώων είναι επιστήμη και τέχνη. Οι αίγες δεν είναι απλώς μηχανές που «καίνε» σανό και η τροφή τους δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται επιπόλαια. Όπως ένα σπορ αυτοκίνητο δεν θα έτρεχε αν γεμίζατε το ρεζερβουάρ του με απλή βενζίνη, έτσι δεν θα παίρνατε αρκετό γάλα από μια αίγα που διατρέφεται άσχημα.

Να θυμάστε τις παρακάτω βασικές αρχές:

  • Δώστε στα ζώα σας ½ κιλό ξηράς τροφής για συντήρηση και περίπου ½ κιλό επιπλέον για κάθε κιλό γάλακτος που παράγουν, μαζί με το σανό που θα καταναλώσουν.
  • Η τροφή πρέπει να είναι πολυποίκιλη και να προέρχεται από εύφορο έδαφος.
  • Αποφύγετε τις απότομες αλλαγές στην τροφή, οι οποίες επιφέρουν επιβάρυνση της μεγάλης κοιλίας με βακτήρια και μικρόβια.
  • Δώστε προσοχή στα επίπεδα πρωτεϊνών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων των φυτών και των δημητριακών με τα οποία ταΐζετε τα ζώα σας.
  • Αντιμετωπίστε κάθε ζώο ως μονάδα, επειδή το καθένα έχει διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία, τη φυσική κατάσταση, την ικανότητα παραγωγής και τις ιδιοτροπίες του.

Μερικά ζώα χρειάζονται λιγότερη τροφή, ενώ άλλα περισσότερη. Εδώ έγκειται η τέχνη: «τα ζώα παχαίνουν με το μάτι του αφέντη»