Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Σίτιση

Καμιά πλευρά της εκτροφής αιγών δεν είναι πιο σημαντική από τη σίτιση. Μπορείτε να αρχίσετε με τα καλύτερα ζώα, στις πιο σύγχρονες, υγιεινές εγκαταστάσεις, αλλά χωρίς σωστή σίτιση τα ζώα σας θα είναι άχρηστα. Επίσης οι ζωοτροφές είναι το μεγαλύτερο έξοδο  του αιγοτρόφου.

Η σωστή διατροφή των αιγών απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι πολλοί αρχάριοι αιγοτρόφοι έχουν ελάχιστη ή καθόλου πείρα σχετικά με τα οικόσιτα ζώα. Η διατροφή των αιγών διαφέρει εντελώς από εκείνη των γατών, των σκύλων ή των παπαγάλων. Οι αίγες είναι μηρυκαστικά ζώα, γεγονός που επηρεάζει τις διατροφικές  ανάγκες. Και, σε αντίθεση με το σκύλο καιτη γάτα είναι παραγωγικές, πράγμα που επιβαρύνει περαιτέρω τον οργανισμό τους και απαιτεί επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

Το στερεό ινώδες μέρος της τροφής της αίγας αποτελείται από χορτονομή πράσινα φυτά και σανό. Αυτό όμως δε σημαίνει πως οποιοδήποτε είδος σανού περιέχει σωστή θρέψη σε μια αίγα στην περίοδο της γαλουχίας ή της κύησης. Θα δούμε, λοιπόν μερικά από τα πιο κοινά είδη φυτών προς βόσκηση και τι πρέπει να γνωρίζει κάθε εκτροφέας για το σανό.

Η βόσκηση και ο σανός δεν προσφέρουν όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται ένα παραγωγικό ζώο. Τα στοιχεία αυτά παρέχονται από τη συμπυκνωμένη τροφή, δηλ. τα δημητριακά. Και εδώ, πρέπει να γνωρίζουμε τουλάχιστον τα βασικά.

Πριν όμως αναφερθούμε σε συγκεκριμένα είδη τροφής, ας λάβουμε υπόψη μας τους παράγοντες που συμβάλλουν στην επιλογή του προγράμματος σίτισης.