Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Σόγια

Η σόγια αξίζει να αναφερθεί επειδή πολλοί κοιτάζουν τις τιμές του αλφίτου και αναρωτιούνται γιατί δεν μπορεί να χορηγηθεί ολόκληρη. Μπορούν, αλλά υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί.

 Τα φασόλια σόγιας περιέχουν ένα παράγοντα αντιτρυψίνης. Η τρυψίνη είναι ένζυμο στις εκκρίσεις του παγκρέατος, που βοηθά στην πλήρη αποσύνθεση πρωτεϊνών. Ο παράγοντας αντιτρυψίνης δεν επιτρέπει στην τρυψίνη να επιτελέσει τη λειτουργία της, πράγμα που σημαίνει πως η επιπλέον πρωτεΐνη της σόγιας χάνεται, αφού δεν αφομοιώνεται . Ο παράγοντας  αντιτρυψίνης καταστρέφεται με το μαγείρεμα και δεν είναι παρών στο άλφιτο σογιέλαιου.

 Εντούτοις, τα βακτήρια της μεγάλης κοιλίας των μηρυκαστικών προφανώς εξουδετερώνουν τον παράγοντα αντιτριψύνης όταν η ωμή σόγια χορηγήται σε μικρές ποσότητες. Σήμερα, συνιστάται οι ποσότητες ωμής σόγιας στην τροφή για της αγελάδες να μην ξεπερνούν το 20%. Το ίδιο ισχύει και για τις αίγες. Υπάρχει όμως μια σημαντική εξαίρεση- μη δίνετε στα ζώα σόγια, αν η τροφή περιέχει ουρία. Το αποτέλεσμα θα είναι θάνατος του ζώου.