Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Σύνολο αφομοιώσιμων θρεπτικών ουσιών

Η ενεργειακή απόδοση των ζωοτροφών εκφράζεται με χιλιοθερμίδες και όχι με απλές θερμίδες. Μια χιλιοθερμίδα είναι η ποσότητα θερμότητας που απαιτείται για να ανεβάσει τη θερμοκρασία 1.000κιλών νερού σε 10κελσίου, επομένως 1 χιλιοθερμίδα ισούται με 1.000.000 θερμίδες.

Οι θρεπτικές ουσίες οξειδώνονται συνεχώς για να παράγουν θερμότητα και ενέργεια. Η οξείδωση αυτή διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος και κινεί τους μυς. Επειδή ή η πέψη της ινώδους τροφής απαιτεί περισσότερη ενέργεια, ισχύει πως ½ κιλό αφομοιώσιμων θρεπτικών ουσιών αναφέρεται σε όλες τις οργανικές θρεπτικές ουσίες, πρωτεΐνες, ίνες, μη αζωτούχο εκχύλισμα και λίπη.(σημειώστε πως η ενεργειακή αξία του λίπους για τα ζώα είναι περίπου 2,25 φορές μεγαλύτερη από αυτή των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων).

Αφομοιώσιμες είναι οι θρεπτικές ουσίες που μπορούν να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό. Για το λόγο αυτό, η φυσική πρωτεΐνη είναι διαφορετική από την αφομοιώσιμη. Τα αφομοιώσιμα συστατικά καθορίζονται στο εργαστήριο με την προσεκτική μέτρηση της ποσότητας τροφής και την ανάλυση των περιττωμάτων. (τα περιττώματα των ζώων αποτελούνται κυρίως από άπεπτη τροφή, σε αντίθεση με τα ανθρώπινα που περιέχουν μεγάλα ποσοστά νεκρών  κυττάρων και άλλων πραγματικά άχρηστων ουσιών).