Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

LEFT

Κοινωνικοποίηση κουταβιού σκύλος

Πώς να κάνω το κουτάβι να με υπακούει;

Το κουτάβι έρχεται κοντά σας κάθε φορά που το φωνάζετε πιθανόν επειδή περιμένει χάδι ή λιχουδιά. Όμως όταν τρώει ή κυλιέται στο χορτάρι και το φωνάζετε σας αγνοεί με επιμονή. Αν αντιδράσετε γρήγορα και αυστηρά θα έχετε σαν αποτέλεσμα την τυφλή υπακοή του κουταβιού που είναι και το ζητούμενο. Για να το πετύχετε πολύ γρήγορα διαλέξτε μια ορισμένη λέξη, όπως «έλα» ή «στα πόδια μου», που θα τη λέτε με το όνομα του.

πώς να υπακούει το κουτάβιΤι να κάνω αν το καλώ να έρθει κοντά μου και αρνείται;

Αν είναι απασχολημένο με το φαγητό του ή το παιχνίδι το κουτάβι σας και δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα:

1) Πηγαίνετε στο μέρος του, χωρίς καν να το μαλώσετε. Περάστε στο στόμα του ένα λεπτό σκοινί δέστε το στη μια άκρη και απομακρυνθείτε 10-15 μέτρα κρατώντας την άλλη άκρη του σκοινιού στο χέρι σας.
2) Μετά τραβήξτε όχι βίαια, αλλά δυνατά υποχρεώνοντας το να έρθει προς το μέρος σας.
3) Αν στυλώσει και τα τέσσερα πόδια του, τραβήξτε δυνατότερα. Είστε δυνατότερος και πρέπει να το καταλάβει.
4) Σ’ όλη τη διάρκεια αυτού του τραβήγματος μη σταματάτε να επαναλαμβάνετε την πρόσκληση «έλα». Όταν ο σκύλος σας φτάσει κοντά σας μην τον μαλώσετε. Αντίθετα χαϊδέψτε τον σαν να είχε έρθει από μόνος του.
5)Λύστε το σκοινί και μετά απομακρυνθείτε πάλι και ξανακαλέστε το σκύλο σας. Συνήθως έρχεται μόνος του.
6)Στην αντίθετη περίπτωση ξαναρχίστε την άσκηση. Μην κάνετε την άσκηση αυτή περισσότερες από δυο συνεχείς φορές. Πρέπει όμως να την επαναλάβετε πολλές φορές τη μέρα (τέσσερεις φορές αν γίνεται).

Μην υποχωρείτε ποτέ. Αν φωνάξατε χωρίς επιτυχία το σκύλο σας, εφαρμόστε αμέσως την άσκηση. Μια παραίτηση από μέρους, η ανοχή ενός λάθους, θα καταστρέψουν όλες τις προηγούμενες προσπάθειες. Όταν ο σκύλος έχει αρχίσει να υπακούει, πρέπει να είστε περισσότερο αυστηρός. Δεν πρέπει να επιτρέψετε την παραμικρή ανυπακοή.

Αν ο σκύλος σας είναι μεγάλος. Αν για παράδειγμα είναι έξι μηνών ή αν είναι μεγαλόσωμο ζώο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το περιλαίμιο εξαναγκασμού. Είναι προτιμότερο από το περιλαίμιο με καρφιά, όταν πρόκειται για νεαρά σκυλιά. Μετά από κάθε άσκηση βγάζετε το περιλαίμιο.