Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Αποβολή

Οι έρευνες έχουν δείξει πως η βρουκέλωση εμφανίζεται σπάνια αλλά οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι συνήθως απαραίτητες για τις επιδείξεις και τη μεταφορά των ζώων, καθώς και για την πώληση του γάλακτος. αποβολές πάντως συμβαίνουν.

Οι αποβολές συμβαίνουν στα πρώτα στάδια της κύησης, η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στα παράσιτα του ήπατος ή κοκκίδια. Τα κοκκίδια εμφανίζονται κυρίως σε απομονωμένες περιοχές στα βορειοδυτικά, όπου οι συνθήκες ευνοούν τη μετάδοση τους. Τα παράσιτα αυτά μεταδίδονται από τα πουλερικά και τα κουνέλια, τα οποία πρέπει να ζουν μακριά από τους στάβλους των αιγών.

Η αποβολή σε προχωρημένο στάδιο της κύησης είναι πιο συνηθισμένη. Η αιτία μπορεί να είναι εξωγενής, όπως π.χ. αν η αίγα χτυπηθεί από μια άλλη ή χτυπήσει μόνη της σε κάποιο φυσικό εμπόδιο ή μια στενή πόρτα. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε μουχλιασμένες τροφές.

Ορισμένοι τύποι φαρμάκων μπορούν να προκαλέσουν αποβολή, συμπεριλαμβανομένων των παρασιτοκτόνων και των ορμονών που περιέχονται σε μερικά αντιβιοτικά. Η χορήγηση φαρμάκων στις έγκυες αίγες πρέπει να γίνεται με προσοχή.