Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Ευλογιά των αιγών

Τα συμπτώματα είναι εξανθήματα που μετατρέπονται σε φλύκταινες με νερό και κατόπιν σε κολλώδεις και τραχιές εφλκίδες στο δέρμα των μαστών ή σε άλλες άτριχες περιοχές του σώματος όπως τα χείλη. Ο βαθμός σοβαρότητας κυμαίνεται.

Η ευλογιά αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη φροντίδα, ιδιαίτερα όσον αφορά στην υγιεινή. Τα μολυσμένα ζώα πρέπει να απομονώνονται και να αρμέγονται τελευταία να αποφευχθεί ή μετάδοση στα υπόλοιπα. Ο χρόνος και το ήπιο άρμεγμα είναι η καλύτερη θεραπεία. Το παραδοσιακό φάρμακο είναι το ιώδες του μεθυλίου για να ξεραίνονται οι φουσκάλες. Μπορεί όμως να ξηραίνει το δέρμα των μαστών και να προκαλέσει ενόχληση στο ζώο.

Πρόληψη

Τα ίδια προβλήματα προκαλεί και ο ερεθισμός. Έχω δει να συμβαίνει  το ίδιο όταν το αχυρόστρωμα είναι βρώμικο και βρεγμένο με ούρα, ή όταν το διάλυμα πλύσης των μαστών είναι πολύ ισχυρό. Σε αυτές τις περιπτώσεις η θεραπεία είναι ή εξαφάνιση των αιτίων. Μια κατά πραϋντική αλοιφή με αντιβιοτικές ιδιότητες είναι αναγκαία για να διατηρήσει το δέρμα μαλακό και να προλάβει την εκδήλωση περαιτέρω μολύνσεων.