Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Μελιταίος πυρετός(βρουκέλωση)

Ο μελιταίος πυρετός είναι μια μεταδοτική ασθένεια που προσβάλλει τα βοοειδή, τους χοίρους, τα πρόβατα, τις αίγες και τους σκύλους, με κυριότερο σύμπτωμα τις αποβολές. Η πρώτη μόλυνση από Brukella εμφανίστηκε για πρώτη φοράμε τη μορφή βρουκέλωσης των αιγών(πυρετός της Μάλτας ή Μελίτης) το 1887. Είναι διαδεδομένη στις χώρες με μεγάλους πληθυσμούς αιγών και θεωρείται τρομερή ασθένεια για την οποία γίνονται πάντα προληπτικές εξετάσεις στις αίγες.

Η αποβολή εκδηλώνεται περίπου κατά τον τέταρτο μήνα κύησης. Η διάγνωση απαιτεί βακτηριολογικές εξετάσεις του γάλακτος ή του αποβληθέντος εμβρύου, ή εξετάσεις οροσυγκόλησης. Θεραπεία δεν υπάρχει. Το πρόβλημα θανάτωσης των άρρωστων ζώων.

Παρότι πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για τη νόσο, από την έρευνα που διεξήγαγε το περιοδικό Countryside πριν μερικά χρόνια για 13 περιπτώσεις από τα στατιστικά στοιχεία του αμερικάνικου υπουργείου γεωργίας , αποδείχτηκε πως η νόσος εμφανίστηκε σε τρία κοπάδια στην Αριζόνα, την Ιντιάνα, και το Οχάιο. όταν όμως οι υπάλληλοι του τμήματος της Αριζόνας και της Ιντιάνας ρωτήθηκαν σχετικά, αποδείχτηκε πως το ζήτημα ήταν ένα λάθος της γραφειοκρατίας. Το ένα και μοναδικό ζώο στο Οχάιο βρέθηκε θετικό στο πρώτο τεστ, ύποπτο στο δεύτερο και τελικά αρνητικό, όπως αποδείχτηκε όταν θανατώθηκε και υποβλήθηκε σε ιστολογική εξέταση.

Όλες ανεξαιρέτως οι αίγες που βρέθηκαν ύποπτες μετά από εξετάσεις μελιταίου πυρετού, συνέλαβαν ή γέννησαν πρόσφατα. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν ήταν όλες αρνητικές.

Παρόλα αυτά, για να είστε απολύτως σίγουροι για την ποιότητα του γάλακτος, υποβάλετε τις αίγες σας σε εξετάσεις και παστεριώστε το γάλα.