Επικοινωνήστε μαζί μας
   
 

Οικονομικά ενώτια. Φθηνά ενώτια για πρόβατα, φθηνά ενώτια για κατσίκες και ενώτια για αμνοερίφια.

Δείτε τα ενώτια εδώ

Ενώτια ζώων- Σκουλαρίκια ζώων - Πρόβατα-Αρνιά - Κατσίκες

Νόσος λευκού μυός(διατροφική μυϊκή δυστροφία)

Η ασθένεια αυτή οφείλεται στην έλλειψη σεληνίου ή βιταμίνης Ε. συνήθως προσβάλλει τα υγιή ερίφια με γρήγορη ανάπτυξη, ηλικίας κάτω των 2 μηνών, αλλά εμφανίζεται και σε ενήλικα ζώα. Η διάγνωση  είναι γενικά δύσκολη, ακόμα και για τον κτηνίατρο. Η ασθένεια εκδηλώνεται με ακαμψία των πίσω άκρων των εριφίων, το ίδιο όμως σύμπτωμα έχει και ο τέτανος. Η μυϊκή δυστροφία προκαλεί ξαφνικό θάνατο, το ίδιο όμως συμβαίνει και σε περίπτωση γαστρεντερικών παρασίτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα της εντεροτοξιναιμίας. Σίγουρη διάγνωση γίνεται μόνο μετά θάνατο εξέταση των μυϊκών ελκών, του αίματος και των ιστών.

Σε πολλές περιοχές τα εδάφη είναι φτωχά σε σελήνιο. Η χορήγηση αυτού του στοιχείου(5 mg από του στόματος ή ενδομυϊκώς), 2-4 εβδομάδες. Το σελήνιο και η βιταμίνη Ε σχετίζονται στενά και πρέπει να χορηγούνται μαζί.

Να θυμάστε ότι το σελήνιο σε μεγάλες ποσότητες είναι δηλητηριώδες. Σε μερικές περιοχές, το έδαφος περιέχει σελήνιο σε υψηλές συγκεντρώσεις και τα φυτά που αναπτύσσονται εκεί έχουν μεγάλη τοξικότητα που προκαλεί παράλυση, τύφλωση, ακόμα και θάνατο.